Öz Toprak-İş Sendikası

Öz Toprak İş Sendikası yönetim kurulu kimlerden oluşur?

Çimento, Toprak ve Cam iş kolunda faaliyet gösteren Öz Toprak İş Sendikası yönetim kurulu kimlerden oluşur? Sendika Genel Başkanı kimdir? Güncel üye sayısı kaçtır? İşte detaylar...

Abone Ol

Öz Toprak İş Sendikası, Çimento, Toprak ve Cam Sanayi iş kolunda 27.01.2014 tarihinde kuruldu. Öz Toprak- İŞ Sendikası, kurulduğu günden bugüne iş kolundaki üye sayısını adım adım yükseltiyor. 2015 Temmuz istatistiklerinde yüzde 1 barajını geçen Öz Toprak-İş Sendikası, 1631 olan üye sayısını, 4200'e kadar çıkarmış durumda. 

SENDİKA GENEL BAŞKANI KİMDİR?

Sendika Genel Başkanı Metin Özben'dir. Özben, 1950 yılında Çorum İli, Alaca İlçesi Seyitnizam köyünde doğdu. İlköğrenimini Gazipaşa köyünde, Ortaöğrenimini Alacada, Lise öğrenimini Çorumda ve Üniversiteyi Ankara Gazi Eğitim Enstitüsünde tamamladı. 1975 yılında Sosyal Güvenlik Bakanlığında Memur Şef, Müdür, Müdür Yardımcısı, Orman Genel Müdürlüğünde Şube Müdürlüğü, Orman Bakanlığında Bakan Müşavirliği ve Bakan Danışmanlığı görevlerini yaptı. 2006 yılında emekli oldu. 2007 yılında Hak-İş’e bağlı bir sendikada Danışman, bir işyerinde ise İşveren Danışmanlığı yaptı. 2014 yılında Öz Toprak-İş Sendikasını kurarak Hak-İş’e üye oldu. Halen Öz Toprak-İş Sendikasının Genel Başkanı olarak görevini sürdürmektedir.

SENDİKA YÖNETİM KURULU KİMLERDEN OLUŞUR?

Sendika yönetim kuruluna bakıldığında, Genel Başkan Yardımcıları; Mehmet Akif Karadeniz, Halil Okay ve Yüksel Kılıçaslan'dan oluşuyor.

Çimento, toprak ve cam iş kolunda faaliyet gösteren Hak-İş'e bağlı Öz Toprak İş Sendikası'nın güncel üye sayısı, 4 bin 200 oldu. Sendika, söz konusu iş kolunda en fazla üye sayısına sahip üçüncü sendika konumunda.