Bu iş kolunda üye sayısı en çok artan sendika belli oldu! İşte, Çimse-İş, Kristal-İş, Öz Toprak-İş üye sayıları... Bu iş kolunda üye sayısı en çok artan sendika belli oldu! İşte, Çimse-İş, Kristal-İş, Öz Toprak-İş üye sayıları...

Öz Toprak İş Sendikası ile ilgili bilgiler merak ediliyor. Sendika ne zaman kuruldu, kaç üyesi bulunuyor, Başkanı kimdir/

ÖZ TOPRAK İŞ SENDİKASI NEREDEDİR

Sendikanın Genel Merkezi Ankara'da bulunuyor.

KAÇ ÜYESİ BULUNUYOR

Bakanlığın son verilerine göre sendikanın toplam da 4 bin 68 üyesi bulunuyor. Kendi iş kolunda en büyük 3'üncü sendika konumunda. 

ÖZ TOPRAK İŞ SENDİKASI NE ZAMAN KURULDU

Sendikamız, 11 Nolu Çimento, Toprak ve Cam Sanayi iş kolunda 27.01.2014 tarihinde kurulmuştur. Üst kuruluşumuz HAK-İŞ’in etkin ve aktif bir sendikasıdır. Kısa bir zaman önce, işkolumuzda güven ve istikrar ihtiyacından kaynaklanan bir örgüt bilinciyle kurulmuş, hızla örgütlenmesini tamamlayarak, işkolumuzda yetki almış ve üyelerinin güvenini kazanmıştır.

Öz Toprak- İŞ Sendikası, insan haklarına, evrensel hukuk ilkelerine, temel hak ve hürriyetlere dayalı demokratik laik ve sosyal hukuk devletine, ülke bütünlüğüne içtenlikle inanır ve üyelerinin hak ve menfaatlerini çoğulcu, özgürlükçü ve demokrasi anlayışı içinde korumayı, geliştirmeyi ilke olarak benimser.

Emek hareketine katılan ve bunun haklı gururunu yaşayan sendikamız insanın ve emeğin paha biçilemez olduğunu savunur.

GENEL BAŞKANI KİMDİR?

Genel Başkanı Metin Özben'dir.

1950 yılında Çorum İli, Alaca İlçesi Seyitnizam köyünde doğdu. İlköğrenimini Gazipaşa köyünde, Ortaöğrenimini Alacada, Lise öğrenimini Çorumda ve Üniversiteyi Ankara Gazi Eğitim Enstitüsünde tamamladı.

1975 yılında Sosyal Güvenlik Bakanlığında Memur Şef, Müdür, Müdür Yardımcısı, Orman Genel Müdürlüğünde Şube Müdürlüğü, Orman Bakanlığında Bakan Müşavirliği ve Bakan Danışmanlığı görevlerini yaptı. 2006 yılında emekli oldu.

2007 yılında Hak-İş’e bağlı bir sendikada Danışman, bir işyerinde ise İşveren Danışmanlığı yaptı. 2014 yılında Öz Toprak-İş Sendikasını kurarak Hak-İş’e üye oldu. Halen Öz Toprak-İş Sendikasının Genel Başkanı olarak görevini sürdürmektedir.