Çalışma Hayatı

PTT çalışanları isyan etti!

PTT çalışanları isyanda... Antep’te seçimden önce PTT’de işe başlayan Kırtur Turizm’e bağlı çalışan 9 işçinin işine son verildi.

Abone Ol

Antep'te PTT'de işe başlayan Kırtur Turizm'e bağlı taşeron çalışan 9 işçi, seçimden önce işten çıkarıldı. İşçiler, imzaladıkları sözleşmede çıkış tarihinin yer almadığını belirtti.

Evrensel'in haberine göre, işten atılan işçiler, kendilerinin yerine Ak Partili bürokratların tanıdıklarının işe alındığını iddia etti. Şubat ayında işe giren bir işçi, çok ağır koşullarda az para karşılığında çalıştıklarını ve haksızca işten çıkarıldıklarını söyledi.

GÖREVİMİZ OLMAYAN İŞLERİ YAPIYORUZ

PTT çalışanları, çalışma koşullarının yanı sıra, görevi olmadığı halde bazı işlerin yaptırılmasından da oldukça şikayetçi. Temizlik personeli olmasına rağmen temizlik görevini kendilerine verdiklerini söyleyen işçi, “Ben temizlik personeliyim ama yükleri dahi taşıyorum. Kendi işim değil diyorum yapmak zorundasın diyorlar. Mesai saatim bitip de çıkmak istediğimde bir iki saat fazladan tutuyorlar. Vücut ağrılarından artık çalışamaz oldum. PTT, çalışanlarına zulmediyor. Artık bu son bulsun” diye konuştu.

PTT İŞÇİ ALIMINI KENDİSİ YAPMALI

İletişim-İş Genel Başkanı Gürkan Emreoğlu, işçilerin bağlı olduğu taşeron şirket olan Kırtur Turizm’in 31 ilde PTT’ye taşeron işçi sağladığını belirtti. Emreoğlu, “Benzer sorunlar geçtiğimiz günlerde Adana’da da yaşandı. PTT yıllardır işçilere baskı ve mobbing uyguluyor. İşçilerin bağlı olduğu taşeron şirket ise iktidara yakınlığı ile biliniyor. Seçimden önce seçim malzemesi olarak işçiler kullanılıyor. PTT’nin işçi alımını şirketler üzerinden değil bizzat kendisinin yapması gerekiyor” dedi. Emreoğlu, süreç boyunca işçilerin yanında olacağını dile getirdi.