Sağlık

Sağlık Sen'den Yataklı Tedavi Kurumları İşletme Yönetmeliği revize önerisi

Sağlık-Sen, Yataklı Tedavi Kurumları İşletme Yönetmeliği’nde dönemin ihtiyaçlarını karşılamadığı gerekçesiyle revizeye gidilmesi önerisi geldi.

Abone Ol

Sağlık-Sen, Yataklı Tedavi Kurumları İşletme Yönetmeliği’nin revizesine yönelik ikinci toplantıyı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, "Yönetmelikte yer alan 197 maddeyi ele alacak ve bugünün şartlarına uygun hale getireceğiz" dedi.

Hastanelerin yönetimini, sağlık hizmetinin uygulama esasları ile personel görev, yetki ve sorumluluklarını düzenleyen  1982 yılında çıkarılan Yataklı Tedavi Kurumları İşletme Yönetmeliği’nde revizeye gidilmesi için ikinci defa toplanıldı.

Sağlık-Sen, söz konusu yönetmeliğin tüm yönleriyle güncel hale gelmesi için uzman isimlerle birlikte tekrar bir araya geldi.  Katılımcılar toplantıda Yataklı Tedavi Kurumları İşletme Yönetmeliği'nin revize edilmesi için çalışma yapılması üzerinde durdu. Toplantıda yönetmeliğin ilk 5 maddesi üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantıda konuşan Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, Yataklı Tedavi Kurumları İşletme Yönetmeliği’ni tüm yönleriyle ele almak istediklerini söyledi.

Yönetmeliğin dönemin ihtiyaçlarını karşılamadığını kaydeden Doğan, "Yönetmelik artık sağlık tesislerimizin ihtiyaçlarını karşılamıyor. Bu yüzden biz bu yönetmeliğin hem çalışanlar açısından hem de hizmet açısından daha verimli hale gelmesini istiyoruz. Uzman ekibimiz ve akademisyenlerimizle yönetmeliğin revize edilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yönetmelikte yer alan 197 maddeyi ele alacak ve bugünün şartlarına uygun hale getireceğiz. Hazırladığımız yönetmelik taslağını başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere tüm yetkililerle paylaşacağız" ifadelerini kullandı.