Çalışma Hayatı

Samsung çalışanlarından süresiz grev kararı!

Samsung Electronics'un Güney Kore'deki sendikası, çalışanlarının daha iyi ücret ve yan haklar talebiyle 30 bin üyesini süresiz greve çağırdı.

Abone Ol

Ulusal Samsung Elektronik Sendikası'nın (NSEU),  yönetimin işçilerin taleplerini konusunda görüşme yapma niyetinde olmadığını göstermesinin ardından süresiz eylem kararı aldı. 

Güney Kore'deki Samsung Electronics çalışanlarının neredeyse dörtte birini temsil eden NSEU, çalışanların başlattığı bu eylemin üretimi aksattığını söyledi. FakatSamsung bu iddiayı reddetti. Şirket yaptığı açıklamada "Samsung Electronics üretim hatlarında hiçbir aksama yaşanmamasını sağlayacak. Şirket sendika ile iyi niyetli müzakerelere girmeyi taahhüt ediyor." dedi.

Sendika ise, "Şirketin ilk genel grevden sonra bile diyaloga girme niyeti olmadığını, bu nedenle 10 Temmuz'dan itibaren süresiz olarak ikinci bir genel grev ilan ettiğini" söyledi.

Samsung'un Hwaseong'daki genel merkezinde toplanan işçiler, sendika başkanı Son Woo-mok'un düşük katılım eleştirilerine yanıt verdiğini belirtti. Son, sendikanın henüz beş yıl önce kurulduğunu ve üyeleri eğitmek için yeterli zamanlarının olmadığını söyledi. Ayrıca, diğer sendikalara kıyasla genç olduklarını belirterek katılımın düşük olduğunu düşünmediğini ifade etti.