Çalışma Hayatı

Sendikalar taleplerini meydanlardan haykıracak

9 Temmuz'da 10 maddelik ortak bildiri yayımlayan HAK-İŞ, TÜRK-İŞ ve DİSK, taleplerini bu kez meydanlarda dile getirecek.

Abone Ol

Geçtiğimiz Temmuz ayında vergide adalet, asgari ücrete zam ve en düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine çıkarılmasını da içeren 10 maddelik ortak bildiri yayımlayan HAK-İŞ, TÜRK-İŞ ve DİSK, taleplerini bu kez meydanlarda dile getirecek.

HER GÜN BİR İLDE 'GEÇİNEMİYORUZ' MİTİNGİ

Üç işçi konfederasyonu “Geçinemiyoruz” sloganıyla 12 Ağustos’tan itibaren önce illerde toplantılar düzenleyip 26 Ağustos'tan itibaren de bölgesel mitingler yapacak.

12 Ağustos'ta il toplantılarıyla başlayacak olan eylem süreci, eylül ayı ortalarına kadar kitlesel basın açıklamaları ve bölgesel mitinglerle devam edecek.

HAK-İŞ, TÜRK-İŞ ve DİSK, her ilde kendi mitinglerini düzenleyecek. Böylece talep edilen konular sürekli gündemde tutulacak. Konfederasyonların mitingleri farklı günlerde olacak. Aynı gün iki miting yapılmayacak.

ANKARA'DA BÜYÜK MİTİNG ORGANİZE EDİLECEK

HAK-İŞ Gaziantep ve Kocaeli'de mitingler düzenleyecek. TÜRK-İŞ, 12-13-14 Ağustos'ta genel başkan ve yardımcılarının ayrı ayrı katılacağı il toplantıları yapacak. 20 Ağustos'ta ise 81 ilde kitlesel basın açıklamaları yapılacak. Büyük bölgesel mitinglerin ilki 26 Ağustos'ta Trakya'da, ikincisi ise 3 Eylül'de Zonguldak'ta düzenlenecek. DİSK'in ise İzmir'de miting yapmak için yönetim kurulu kararı alacağı belirtiliyor. Her gün bir ilde düzenlenecek mitinglerin ardından Ankara'da büyük miting organize edilecek.

TALEPLER NELER?

HAK-İŞ, TÜRK-İŞ ve DİSK’in 9 Temmuz’da açıkladığı 10 maddelik talepler şunları içeriyor: “Vergide Adaletin sağlanması, Ücretleri enflasyonunun temel nedeni olarak gören yaklaşımın terk edilmesi, Asgari ücretin acilen artırılması, Kamuda ücret dengesizliğinin sona erdirilmesi, En Düşük Emekli Aylığının asgari ücret düzeyine çıkarılması, Sendikal örgütlenmenin önündeki engeller kaldırılması, 696 Sayılı KHK kapsamı dışında bırakılan kamu taşeron işçilerinin daimi kadroya geçirilmesi, Tasarruf tedbirleri gerekçesiyle çalışanların haklarının aşındırılmaması, İş kazaları ve meslek hastalıklarına tedbirlerin alınması, Çalışma Hayatında Ayrımcılık Son Bulması.

Üç konfederasyon bu talepleri “Geçinemiyoruz” sloganıyla düzenleyecekleri mitinglerde dile getirecek.