Memur

Sendikalı memura toplu sözleşme ikramiyesi nedir? Aylık kaç lira ödenecek?

CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı başvuru ile iptal edilen sendikalı memurlara toplu sözleşme ikramiyesi, Meclis'te kabul edilen kanun teklifi ile yeniden verilecek. Sendikalı memurlar, toplu sözleşme ikramiyesi olarak her ay 641,81 TL alacak.

Abone Ol

Sendikalı memurlara verilen ancak Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen toplu sözleşme ikramiyesinin yeniden verilmesiyle ilgili yasal düzenleme Meclis'ten geçti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaşan kanun teklifiyle memurların toplu sözleşme ikramiyesi alacağını açıkladı.

TOPLU SÖZLEŞME İKRAMİYESİ NEDİR? 

Toplu sözleşme ikramiyesi, sendika üyesi olan memurlara her ay düzenli olarak ödenen ödemeye denir. Bir anlamda sendika üyeliğini teşvik etmek için yapılan bir ödemedir. 

MEMURLAR NE KADAR TOPLU SÖZLEŞME İKRAMİYESİ ALACAK?

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaşan kanun teklifi ile sendikalı memurlara toplu sözleşme ikramiyesi olarak 641,81 TL ödeme yapılacak. Tüm sendikalı memurlar bu ikramiyeden yararlanacak. 

CHP TOPLU SÖZLEŞME İKRAMİYESİNİ NEDEN ANAYASA MAHKEMESİNE TAŞIMIŞTI?

Bilindiği üzere Anayasa Mahkemesi, CHP'nin başvurusu üzerine memurların toplu sözleşme ikramiyesinden faydalanması için yüzde 2 barajını aşan sendikalara üye olma şartını iptal etmişti.