Memur

Serap Gül sert konuştu...Şiddete karşı tedbir alın

Türk Eğitim Sen Merkez Kadın Komisyonu Genel Koordinatörü Serap Gül, Adıyaman ve Malatya’da Kadınlarımızla Bir Araya Geldi.

Abone Ol

Türk Eğitim Sen'in saha çalışmayarı yoğun bir şekilde sürüyor. Sendikanın Merkez Kadın Komisyonu Başkanı Serap Gül, konteyner kent Umutkent Hakan Kozan yerleşkesini ziyaret ederek, depremzedelerin yaşadıkları sorunları dinledi ardından Adıyaman Kaymakamı Zübeyde Aslan’ı ziyaret ederek, konteyner kent hakkında bilgi aldı. Gül, “Yerleşkeye adı verilen, emeği çok büyük olan Hakan Kozan’ı da rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Gül ayrıca Adıyaman Şube Başkanımız Şemsettin Ağar, şube yönetim kurulu üyeleri, Adıyaman Şube Kadın Komisyonu Başkanı Gizem Şahin ve şube kadın komisyonu üyeleri, Besni ilçesinden gelen kadın eğitim çalışanlarımız ile kadın üyelerimizin hazır bulunduğu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğine katıldı.

Adıyaman’ın ardından Malatya’ya geçen Gül, Malatya Şube Başkanı Fevzi Şahin, şube yönetim kurulu üyeleri, Malatya Şube Kadın Komisyonu Başkanı Arzu Bozdağ Tulum, şube kadın komisyonu üyeleri ve kadın üyelerimizle bir araya geldi. Gül, KAÇEP (Kadın Aile Çocuk ve Engelli Politikaları Başkanlığı) Şube Başkanı Sevil Yalınkılıç Özgül’ü ziyaret ederek, depremzede kadınlarımıza yönelik yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Depremzede kadınlarımızın ihtiyaçları eksiksiz karşılanmalıdır.

Toplantılarda bir konuşma yapan Merkez Kadın Komisyonu Genel Koordinatörü Serap Gül sözlerine, hem terör örgütleri tarafından şehit edilen, hem de deprem şehidi kadın öğretmenlerimizi yad ederek başladı. Depremzede kadınlarımızın içinde bulunduğu hassas duruma da dikkati çeken Gül, “Kalbimiz, dualarımız, bir yıl önce yaşadığımız deprem felaketine rağmen dimdik ayakta kalmayı başarabilen depremzede kadınlarımızla… Asrın felaketinde çok sevdikleri eşlerini, çocuklarını, yakınlarını kaybeden kadınlarımız tarifi imkansız zor bir süreçten geçiyor. Depremzede kadınlarımıza bu süreçte destek vermek, onların yaşadığı travmayı atlatmalarını sağlamak, giyim, barınma başta olmak üzere her türlü ihtiyaçlarını eksiksiz karşılamak için her kurum üzerine düşen görevi yerine getirmelidir” dedi.

Topraklarımız için şehadete koşan kahraman Mehmetçiklerimizin annelerinin, eşlerinin, kadın eğitim çalışanlarımızın ve tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü de kutlayan Gül, “Türk Eğitim Sen kadınları ‘Ey kahraman Türk Kadını sen yerlerde sürünmeye değil omuzlar üstünde göklere yükselmeye layıksın’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten ilham alıyor. Ne mutlu bize ki Atamızın bıraktığı kutlu mirası Türk kadınları olarak ileriye taşıyor, hayatın her alanında sahip olduğumuz hakların bilincinde olarak gelecek nesillerimizi yetiştiriyoruz” dedi.

Şiddete yönelik önleyici tedbirler alınmalıdır.

Kadınların sözlü, fiziksel, psikolojik, cinsel, ekonomik şiddete maruz bırakıldığını, işyerinde mobbing ile karşı karşıya kaldığını, toplumsal cinsiyet ayrımcılığına uğradığını söyleyen Gül, kadın hakkının insan hakkı olduğu gerçeğinin göz önüne alınarak, kadınların tüm alanlarda erkeklerle eşit olduğunun kabul edilmesi, toplumun farkındalık düzeyinin yükseltilmesi ve şiddete yönelik önleyici tedbirlerin alınması gerektiğini de belirtti.

Kadınlarımız çalışma hayatında, sivil toplum kuruluşlarında aktif yer almalıdır.

Çalışma hayatında, siyasette, sivil toplum kuruluşlarında kadınların daha aktif yer almasını isteyen Gül, kadınlarımızı ikincil görevlere yönlendirecek ve onların karar mekanizmalarında yer almasını engelleyecek her tür yaklaşımın karşısında olduklarını belirtti. Gül, “Bu hususta pozitif ayrımcılık yapılmalı, siyasette kadın kotası getirilmeli, sendikalar bünyesinde oluşturulan kadın komisyonları, kadın çalışma grubu gibi komisyonlar hukuki bir statüye kavuşturulmalı ve bu komisyonlarda görev alan kadınlarımızın çalışmalarına izin verilmesi için yasal bir düzenleme yapılmalıdır” dedi.