Eğitim

Tacize sessiz kalmayan öğretmen sürgün edildi

Ankara'nın Etimesgut ilçesinde  Zekiye Güdüllüoğlu ilkokulunda öğretmenlik yapan Neslihan öğretmen, uğradığı tacize sessiz kalmadığı için 2 kere görev yeri değiştirildi. Eğitim Sen Ankara 4 No’lu Şube Başkanı Gülhan Şimşek, “Neslihan öğretmen tacize sessiz kalmamıştır ve bir değil, iki kere sürgün edilmiştir” dedi.

Abone Ol

Evrensel Gazetesi'nin haberine göre haksızca işten sürgün edilen öğretmenlerin yanında olan Başkan Şimşek, sendika temsilcileriyle birlikte bir basın açıklaması düzenledi. 

Etimesgut'ta aynı dönemde 3 öğretmenin hukuksuzca kendi istekleri dışında işyerlerinin değiştirildiğini beliten Şimşek, Zekiye Güdüllüoğlu İlkokulundan biri iş yeri temsilcisi olmak üzere iki Eğitim Sen üyesinin sürgün edildiğini de belirtti. Şimşek, “Okullarımız tarikatçı kadrolaşmadan, yuvalanmadan çok çekti ama hiç ders almadı. Bugün bir nesil, gençlerimiz, çocuklarımız liyakatsız yöneticilerin elinde heba ediliyor. Haksızlığa ses veren öğretmenler baskıyla, mobbingle, sürgünle susturulmak isteniyor. Okullarımız bu liyakatsiz yöneticilerin babalarının çiftliği değildir. Görevi kamusal eğitimi korumak olan, Anayasa’da yazılı laiklik ilkesi orada olduğu sürece, laikliği savunmak olan kamu görevlileri, okullarda tarikatçı yapılanmaya izin veremez” diye konuştu.

TEK SUÇU SESSİZ KALMAMASI

Yaşanan hadise üzerine sessiz kalmayan emekçi öğretmen Ahmet Demirörs’ün de ceza almasına ilişkin açıklamalarda bulunan Şimşek, şöyle konuştu:

 “Mahallede yüzlerle ifade edilecek sayıda öğrenci yetiştirmiş bir eğitim emekçisidir. Bugün tek suçu okulunda yaşanan hukuksuzluğa, gördüğü haksızlığa susmamış olmasıdır. Aklı hür, vicdanı hür, irfanı hür bir öğretmen olarak haklının yanında yer almıştır. Ve bundan dolayı cezalandırılmıştır. Neslihan öğretmen tacize sessiz kalmamıştır ve bir değil, iki kere sürgün edilmiştir. Neden? Biat etmediği için. Hakkında savcılık kararıyla açılmış taciz davası varken okul müdürü adeta ödüllendirilmiş, bu okulda artık kalamayacağı için başka bir okula müdür yapılmıştır. Bu okul yöneticisinin bilmediğimiz hangi özelliği var? Nerelerle bağlantısı var? Karar çok önce verilmiş olmasına rağmen velilerin ve öğrencilerin tepkisinden korktukları için bu kararı gizlemişler, okulların kapanmasını beklemişler, valilerin bayram tatiline çıkmasını beklemişlerdir. Neden? Çünkü haksız olduklarını biliyorlar. Neden? Çünkü verdikleri kararın hukuksuz olduğunu biliyorlar. Somut olmayan, hukuka aykırı yalan beyanların hepsi hukuk mücadelemizle bir bir açığa çıkarılacaktır.”