TES-İŞ Sendikası

Tes-İş Sendikası'ndan kara propaganda açıklaması!

Türkiye, Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ), özellikle sendikanın yetkili olduğu yerlere ilişkin kara propaganda çalışmaları yürütüldüğünü iddia etti.

Abone Ol

Tes-İş Sendikası, sosyal medyada sendika hakkında zedeleyici kara propaganda çalışmaları yürütüldüğüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Sendika, resmi internet sitesinde yaptığı yazılı açıklamada, sendikanın itibarını zedelemek ve sendika üyelerinin yeni oluşumlara veya yeni yetki almış sendikalara katılmalarını sağlamak için sosyal medya ve bazı işyerlerinde gerçek dışı söylemlerde bulunulduğunu açıkladı. 

YETKİ TESPİ SÜRESİ GELEN YERLERDE KARAPROPAGANDA YÜRÜTÜLÜYOR

Özellikle toplu iş sözleşmelerinin yetki tespit süreleri gelen işyerlerinde üye sayılarına ilişkin spekülasyonlar gerçekleştirdiklerini ifade eden sendika, "Sosyal medyada bahsi geçen PKN Enerji, DTM Enerji, EDH Elektrik, Fırat Aksa ve Çoruh Aksa Elektrik A.Ş. işyerlerinde sendikanın yetkilerini almış, toplu iş sözleşmeleri ile ilgili ön hazırlık çalışmalarına başlamıştır. Sosyal medyada yayınlanan Çalışma Bakanlığı’nın bu işyerleri çerçevesinde henüz ilgili yazıyı yazmadığı şeklindeki ifadeler kesinlikle doğru değildir. Aynı şekilde; sendikamızın önemli bileşenleri arasında yer alan ve toplu iş sözleşmelerimiz kapsamında olan TEİAŞ işyerlerinde sendikamızın çoğunluk ve yetki için gerekli sayıyı aşmak konusunda herhangi bir sıkıntısı bulunmamaktadır. Buna rağmen, hayatı boyunca hiçbir şekilde işçilik yapmamış, iş elbisesi giymemiş kişiler tarafından yine sosyal medyada ve işyerlerinde yetkinin başka bir sendikaya geçebileceği şeklinde yanıltıcı ve sendikamızın itibarını zedelemeye yönelik ifadeler kullanılmaktadır" dedi.

Benzer şekilde, UEDAŞ işyeri ile ilgili de çok sayıda paylaşım yapıldığını ifade eden sendika yönetimi, " UEDAŞ daha önce sendikamızdan ayrılmış ve sendikamıza karşı itibar saldırıları yapan bir başka sendikaya üye olmuştur. Söz konusu sendika, yürüttüğü slogan sendikacılığının sonunda Yüksek Hakem Kurulu’nun verdiği ve dönemin en düşük rakamına razı olmuş ve bununla yetinmeyip sözleşmeyi övgüyle tarihi bir başarı gibi göstermeye, işçileri aldatmaya çalışmıştır. Bunun üzerine, bugün itibariyle arkadaşlarımız sendikalarına dönmüştür. Çok az sayıda arkadaşımızın daha sendikamıza üye olması durumunda UEDAŞ işyerinde de yetki sendikamız tarafından alınmış olacaktır" ifadelerini kullandı.