24 Ocak'tan bu yana TES-İş Sendikası ve SEDAŞ işvereni arasında gerçekleşen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlandı. Sözleşmeden memnun kalmayan işçiler, sendikadan istifa etmeye başladı. İşçiler, sendikanın kendilerine sormadan sözleşmeyi imzaladığını ve mağdur edildiklerini belirtti.

İŞÇİLERDEN İSTİFA 

Özgür Kocaeli'nin haberine göre SEDAŞ’ta örgütlü olan TES-İş Sendikası ile işveren arasında 24 Ocak’ta başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya varıldı. Masada tamamlanan sözleşme ile yeni işe girmiş bir işçinin giydirilmiş ücreti 42 bin, 10 yıllık işçinin ise 47 bin liraya yükseldi. -Sözleşmenin ardından ise işçiler tek tek istifa etmeye başladı. İşçiler, sendikanın kendilerine verdiği sözü tutmadığını, giydirilmiş ücreti açıklayarak kamuoyunu yanılttıklarını ifade etti.

'SENDİKA MASADA BİZİ TEMSİL ETMİYOR'

Fernas Madencilik işçileri bu kez da sahnede seslerini duyurdu Fernas Madencilik işçileri bu kez da sahnede seslerini duyurdu

Sendikaile SEDAŞ işveren arasında imzalanan iki yıllık sözleşmeye işçilerden tepki geldi. Sendikanın kendilerine sormadan sözleşmeyi imzaladığını belirten işçiler, sosyal medya üzerinde yaptıkları örgütlenme ile istifa sürecini başlattı.

Anlaşmaya varılan zammı ve hakları yeterli bulmadıklarını ifade eden işçiler, “Sendika masada bizi temsil etmiyor. Bize sormadan sözleşmeyi imzaladı. Biz şube başkanını aradığımızda ise imzaladık diyerek bizi ciddiye almadılar. Biz geçinemiyoruz. Büyük emek vererek çalışıyoruz ama hakkımızı alamıyoruz. Kademeli yaptıkları zamlarla birçok arkadaşımızın hakkını yediler. Biz önümüzdeki sözleşmede de aynı sorunu yaşamamak için istifa ediyoruz” dedi.