TOLEY İŞ ÜYE SAYISI KAÇ

TOLEY-İŞ Sendikası'nın üye sayısı her geçen gün artan sendikalardan. İş kolunda lider sendika konumunda olan TOLEYİS sendikasının toplamda 45 bin 440 üyesi bulunuyor. 

Konaklama ve Eğlence iş kolunda liderliği Toleyis korudu! İşte sendika üye sayıları... Konaklama ve Eğlence iş kolunda liderliği Toleyis korudu! İşte sendika üye sayıları...

TOLEY İŞ GENEL BAŞKANI KİM?

CEMAİL BAKINDI

GENEL BAŞKAN

CEMALETTİN KELTEN

GENEL BAŞKAN YARDIMCISI

MURAT BAKINDI

GENEL BAŞKAN YARDIMCISI

METİN SAV

GENEL SEKRETER

47 YILLIK BAŞKAN... KURULUŞUNDAN BU YANA KOLTUKTA OTURUYOR

1 eylül 1977 yılında kurulan TOLEYİS Genel Başkanı Cemail Bakındı olmuştur. O günden bu güne Bakındı'nın sendikanın Genel başkan koltuğunda oturduğu iddia ediliyor. Bakındı bu verilere göre 47 yıldır sendikanın genel başkanlık koltuğunda oturuyor. 

Cemail Bakindi Sendika Baskani

DİSKE TEPKİ YENİ SENDİKAYI ORTAYA ÇIKARDI

İşkolumuz da ilk sendika 1948 yılında kurulan İstanbul Otel, Lokanta İşçileri Sendikası`dır. Daha sonra aşağıdaki sendikalar kurulmuştur:

1948 yılında İzmir Garsonlar Sendikası,
1949 yılında Ankara Lokanta ve Eğlence Yerleri İşçileri Sendikası,
1950 yılında Bursa Lokanta, Otel ve Eğlence Yerleri İşçileri Sendikası,
1950 yılında Mersin Otel, Lokanta ve Eğlence Yerleri İşçileri Sendikası,
1950 yılında Adana Lokanta, Otel ve Eğlence Yerleri İşçileri Sendikası,
1950 yılında Ereğli Otel, Lokanta ve Eğlence Yerleri İşçileri Sendikası,
1951 yılında Ayvalık Otel, Lokanta ve Eğlence Yerleri İşçileri Sendikası,
1951 yılında Eskişehir Lokanta ve Eğlence Yerleri İşçileri Sendikası,
1951 yılında Gaziantep Lokanta ve Eğlence Yerleri İşçileri Sendikası,
1951 yılında İzmir Otel, Lokanta ve Eğlence Yerleri İşçileri Sendikası,
1951 yılında Turgutlu Otel, Lokanta ve Eğlence Yerleri İşçileri Sendikası,
1951 yılında İzmir Haman İşçileri Sendikası,
1951 yılında Konya Otel, Lokanta ve Eğlence Yerleri İşçileri Sendikası,

1948-1951 yılları arasında toplam 13 sendika kurularak, o yıllarda çok önemli bir gelişme kaydedilmiştir. Öyle ki bugün dahi sendikaların şubesinin bulunmadığı bölgelerde sendika kurulmuştur. Mesela günümüzde işkolumuz itibariyle sendikalı işyeri bulunmayan Turgutlu da sendikanın kurulmuş olması o yıllardaki canlılığı açıkça ortaya çıkarmaktadır.

Türk-İş’e bağlı Oleyis’in 1960’lı yıllarda Genel Başkan Mukbil Zırtıloğlu’nun başkanlığında hızlı ve sürekli büyümesi, 1970’li yıllarda örgüt içi ideolojik mücadele ve parçalanmalarla zayıflamış ve Oleyis özellikle siyasi örgütlerin de baskısı ile 1977 yılı Eylül ayında Türk-İş`ten ayrılarak, DİSK`e katılmıştır. İşkolumuz sendikacılık hareketinde dönüm noktası olan bu gelişmenin en önemli sonucu; işkolundaki sendikal mücadeleleri başlatması olmuştur. O günlerin siyasi havasından etkilenen Oleyis, DİSK`e geçişiyle birlikte sendikal geleceğini karartmış, bu geçişle birlikte Oleyis`in yükselen yıldızı sönmüş ve ideolojik çatışmaların alanı haline gelen Oleyis, parçalanma sürecine girmiştir.

Oleyis`in DİSK`e katılmasına tepki gösteren Ege Bölge Şube Başkanı Cemail Bakındı Oleyis yönetimince görevden alınarak cezalandırılmış ve işçilerin tepkileri sindirilmek istenmiştir. Oleyis’in DİSK’e katılmasına ve Cemail Bakındı’nın görevden uzaklaştırılmasına tepki gösteren işçiler Cemail Bakındı’nın Genel Başkanlığında, bu iş kolunda meydana gelen boşluğu doldurmak üzere 1 Eylül 1977 tarihinde İzmir`de TOLEYİS sendikasını kurmuşlardır. Genel Merkezi İzmir olmak üzere kurulan, Turizm Otel, Lokanta, Eğlence Yerleri İşçileri Sendikası’nın (TOLEYİS) Müteşebbis Kurucu heyeti şu kişilerden oluşmuştur.