TOLEY-İŞ Sendikası

Toleyis Sendikası yönetim kurulu kimlerden oluşur?

Toleyis Sendikası yönetim kurulu kimlerden oluşur? Sendika Genel Başkanı kimdir? Sendikanın güncel üye sayısı kaç oldu? İşte detaylar...

Abone Ol

Türk-İş’e bağlı Oleyis’in 1960’lı yıllarda Genel Başkan Mukbil Zırtıloğlu’nun başkanlığında hızlı ve sürekli büyümesi, 1970’li yıllarda örgüt içi ideolojik mücadele ve parçalanmalarla zayıflamış ve Oleyis özellikle siyasi örgütlerin de baskısı ile 1977 yılı Eylül ayında Türk-İş`ten ayrılarak, DİSK`e katılmıştır. Oleyis`in DİSK`e katılmasına tepki gösteren Ege Bölge Şube Başkanı Cemail Bakındı Oleyis yönetimince görevden alınarak cezalandırılmış ve işçilerin tepkileri sindirilmek istenmiştir. Oleyis’in DİSK’e katılmasına ve Cemail Bakındı’nın görevden uzaklaştırılmasına tepki gösteren işçiler Cemail Bakındı’nın Genel Başkanlığında, bu iş kolunda meydana gelen boşluğu doldurmak üzere 1 Eylül 1977 tarihinde İzmir`de TOLEYİS sendikasını kurmuşlardır. 

FAALİYET ALANLARI NELERDİR?

TOLEYIS, 6356 Sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu`nun 4. maddesinin Kanuna ekli (1) sayılı cetvelde sayılan 18 sıra numaralı "Konaklama ve Eğlence İşleri" işkolunda kuruludur. Bu işkolu ile, işin niteliği ve yürütümü bakımından işyerine bağlı bulunan yerlere, dinlenme, çocuk emzirme, yemek, uyku, yıkanma, muayene ve bakım, beden veya mesleki eğitim yerleri ve avlu gibi eklentiler ve araçlarla asıl işe yardımcı işlerden olup, asıl işin dahil olduğu bu işyerlerinde ve otel, pansiyon, lokanta, büfe, pastahane, kahvehane gibi konaklama, dinlenme ve yemek yerleri ile sinema, müzikli ve müziksiz her türlü eğlence yerleri, plaj, açık ve kapalı spor yerleri, hipodromlar, hamamlar, kaplıcalar, içmeler, turistik tesislerde yer alan işlerin işyerlerinde, Türkiye çapında faaliyet gösterir.

SENDİKA YÖNETİM KURULU KİMLERDEN OLUŞUR?

GENEL YÖN. KUR. ASİL ÜYELERİ

GENEL YÖN. KUR. YEDEK ÜYELERİ

1- CEMAİL BAKINDI - GENEL BAŞKAN                                         

1- CEMALETTİN KELTEN

2- YUSUF KUTLU - GENEL BAŞKAN YARDIMCISI

2- METİN AKAY

3- MEVLÜT ÖZER - GENEL BAŞKAN YARDIMCISI

3- YÜCEL KÖKSAL

4- HABİP KARAKUŞ - GENEL SEKRETER

4- METİN SAV

5- ALİ ŞAHİN - GENEL MALİ SEKRETER

5- YUSUF ERBAŞ

SENDİKA ÜYE SAYISI KAÇTIR?

Konaklama ve Eğlence İşleri işkolunda faaliyet gösteren Türk-İş'e ait Toleyis Sendikası'nın temmuz 2024 güncel üye sayısı 45 bin 723 olmuştur. Sendika, söz konusu işkolunda en fazla üyeye sahip sendika konumundadır.