Türkiye Dok Gemi-İş Sendikası

Türkiye Dok Gemi-İş Sendikası üye sayısı kaç?

Türkiye Dok Gemi-İş Sendikası hangi tershanelerde örgütlü, nerelerde zam oranı yüksek, başkanı kim, üye sayısı kaç?

Abone Ol

TÜRKİYE DOK GEMİ İŞ SENDİKASI ÜYE SAYISI KAÇ?

Sendikanın toplamda 6 bin 69 üyesi bulunuyor. Sendika kime yakın, kimin sendikası, üye aidatı ne kadar, zam oranı ne kadar?

DOK GEMİ İŞ GENEL BAŞKANI KİM?

H. Necip NALBANTOĞLU

30 Temmuz 1963 Üsküdar – İstanbul doğumlu olan H.Necip NALBANTOĞLU, 2 çocuklu bir ailenin büyük çocuğu olup İlkokul eğitimini Çengelköy İlkokulunda tamamladı.

Eğitimine Beylerbeyi Ortaokulunda devam eden Nalbantoğlu daha sonraki yıllarda Çengelköy Spor Kulübünde futbol hayatına başladı.

Ortaokulu bitirdikten sonra, Lise tahsiline, dönemin en büyük kuruluşlarından biri olup Türk Denizcilik Sektörüne ciddi hizmetleri olan Denizcilik Bankası T.A.O. bünyesinde yapılanmış olan, Türk Gemi İnşa Sektörüne kalife ve teknik eleman yetiştiren o günlerin en geniş kapsam ve teknik imkanlarına sahip, Gemi Yapı Teknik Meslek Lisesinde devam eden Nalbantoğlu, Gemi İnşa Bölümünden mezun oldu.

Mezuniyetinden hemen sonra mecburi hizmet ile 01.Eylül.1980 tarihinde Haliç Tersanesi Müdürlüğü, Gemi İnşa bölümünde mesleki hayatına başlayan Nalbantoğlu 1983 tarihinde vatani vazifesini tamamlamak üzere TSK. Teslim oldu. Nalbantoğlu 1983-1984 yıllarında vatani görevini Deniz Kuvvetleri Komutanlığında ifa ettikten sonra 1984 yılında Haliç Tersanesi Müdürlüğü bünyesindeki görevine geri döndü.

Sendikacılık hayatına 1980 yılında üye olarak başlayan Nalbantoğlu, çevresindeki delege arkadaşlarının teşvikiyle sırasıyla Şube delegesi, 1986 senesinde yapılan şube seçimlerinde Şube Sekreterliğine ve 6 ay sonrada Şube Başkanlığına seçildi.

04-05.Kasım.1989 Tarihinde yapılan 31.inci Genel Merkez Olağan Kongresinde ise Genel Merkez Yönetim Kurulu 1.yedek üyeliğinede seçilen H.Necip Nalbantoğlu, ilerleyen günlerde, emeklilik sebebiyle, Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeliğinin boşalan Genel Eğitim Sekreterliği kadrosunda hizmet vermesi için 01.Şubat.1991 tarihinde göreve çağrıldı.

01. Şubat.1991 tarihinde Profesyonel Sendikacılık hayatına başlayan Nalbantoğlu, kendisinden önce uzun yıllar başarı ile Sendika Başkanlığı görevini ifa eden Sn.Nazım TUR beyefendinin vefatı neticesinde boşalan Genel Başkanlık Makamına, Yönetim Kurulunun ortak kararı ile getirildi.

02-03.Haziran.2008 tarihinde yapılan 36. Olağan Genel Merkez Kongresinde Genel Başkanlığa aday olan Nalbantoğlu oyların tamamını alarak Türkiye Liman, Dok ve Gemi Sanayi İşçileri Sendikasının 6.Genel Başkanı olarak bayrağı teslim aldı.

Bugün halihazırda Genel Başkanlık görevini başarılı Yönetim Kadrosu ve Şube Yönetimleri ile birlikte yerine getirmekte olan H.Necip Nalbantoğlu, Genel Başkanlığı itibari ile lideri bulunmuş olduğu Sendikanın uluslararası kapsamda ismini duyurmak ve gemi inşa sektöründe ülkemize imkan sağlamak amacıyla yurt dışı ve yurt içi eğitim çalışmalarına ağırlık vermiş olmakla birlikte Dok Gemi – İş Sendikası tarihindeki en genç ve Özel Sektörde en geniş kapsamlı örgütlenmeleri gerçekleştiren Genel Başkan olması ile de tanınmaktadır.

Sosyal yaşantısında ise deniz ve su altı sporları ile de yakinen ilgilenen H.Necip Nalbantoğlu evli ve 2 cocuk babası olup, orta düzeyde İngilizce bilmektedir.

DOK GEMİ İŞ NE ZAMAN KURULDU

Ülkemizde sendika kurma yasağı kaldırıldıktan sonra kurulan ilk sendika olan Dok Gemi – İş Sendikası 1946 yılında çok zor şartlarda İstanbul Deniz İşçileri Sendikası adı altında Haliç Tersanesinde kuruldu. Sendikamızın kurulmasından çok kısa bir süre sonra ülkemizde meydana gelen bazı iç karışıklıklar nedeniyle Askeri Sıkıyönetim İdaresinin ilan edilmesinden sonra 16.12.1946 tarihinde tüm sendikaların fesh edilmesi ile sendikamızda kapatılmış oldu

1947 yılında ise 5018 sayılı İşçi ve İşveren Sendikaları ve Sendikalar Birliği hakkında ki Yasanın çıkmasıyla sendikamız aynı sene tekrardan hayata geçti ve 1947 – 1949 yılları arasında Haliç, Camialtı ve Hasköy Tersanelerinde örgütlenmeye başladı.

O yıllarda, Sendikamız yönetimi çalışmalarını sürdürebilmek için ciddi zorluklarla karşılaşıyor sabit bir mekan bulmakta büyük sıkıntı yaşıyordu. Nihayetinde Kasımpaşa Bahriye Caddesinde tek odalı bir yer tutuluyor ve Dok Gemi – İş örgütlenme çalışmalarını bu küçük odadan idare etmeye başlayarak, küçücük tek odalı bir mekanda, devasa işler yapmak için kaydadeğer adımlar atmaya başlayarak günden güne büyüyordu.

1954 senesinde bir çok tersanede üye kaydı yapmaya başlayan ve örgütlenen Sendikamız tek odalı bir mekanda çalışamayacak duruma gelince Karaköy Mumhane Caddesinde Deniz İşhanı’na taşınarak burada faaliyetlerini sürdürmeye başladı. Ve tarihindeki ilk Grev kararını bu binada aldı aynı zamanda ilk Toplu – İş Sözleşmesi’ni de yine bu binada imzaladı.

Sendikamız, güçlü bir sendikanın varlığını koruyabilmesi için Genel Merkez mekanı mülkiyetinin kendisine ait olması gerekliliği ile 1967 yılında İstanbul – Aksaray Ordu Caddesinde bir binanın 6. katını satın alarak Sendikal çalışmalarını daha rahat ve daha kuvvetli şekilde bu binada devam ettirdi. Her geçen gün büyüyüp gelişerek tersanelerde işçi ve işveren ilişkilerinde adeta katalizatör görevi görmeye başlayan, işçi hak ve hukukunu sonuna kadar savunup emeğinin karşılığını almasında yardımcı olan Dok Gemi-İş kendisine duyulan güvenle gücüne güç katmaya devam etmiş ve çalışmalarını kendisine ait daha büyük bir mekandan devam etmek amacıyla Aksaray Büyük Langa Fabrika Sokakta bulunan bir işhanının 3. katının mülkiyetini satın alarak mücadelesine buradan gücüne güç katarak devam etmeye başlamıştır.