Dok Gemi – İş Sendikası 1946 yılında İstanbul Deniz İşçileri Sendikası adı altında Haliç Tersanesinde kuruldu. 1980’li yılların sonuna kadar büyümesine devam ederek özel sektörde de örgütlenmeye devam eden Sendika 1990’lı yılların ortasına gelirken artık işhanlarının katlarında, her ne kadar mülkiyeti kendisine ait olsa dahi, çalışamayacak kadar gelişmesinden ötürü 1993 senesinin sonunda Kasımpaşa’da inşa ettirdiği, içerisinde ayrı ayrı konferans ve toplantı salonu bulunan, 4 katlı binasına taşındı. Sendika, bugün hali hazırda “Gemi Yapımı, Deniz Taşımacılığı, Ardiye ve Antrepoculuk” iş kolunda örgütlü olarak hizmetini İstanbul – Hasköy’deki Genel Merkez Binasında sürdürmektedir.

Gemi Yapımı ve Deniz Taşımacılığı, Ardriye ve Antrepoculuk hizmet kolunda faaliyet gösteren Türk-İş'e bağlı sendikanın güncel üye sayısına baktığımızda, Temmuz 2024 verilerine göre üye sayısı 6 bin 301 olmuştur.

SENDİKA GENEL BAŞKANI KİMDİR?

Sendika Genel Başkanı Necip Nalbantoğlu'dur. Sendikacılık hayatına 1980 yılında üye olarak başlayan Nalbantoğlu, çevresindeki delege arkadaşlarının teşvikiyle sırasıyla Şube delegesi, 1986 senesinde yapılan şube seçimlerinde Şube Sekreterliğine ve 6 ay sonrada Şube Başkanlığına seçildi.

01. Şubat.1991 tarihinde Profesyonel Sendikacılık hayatına başlayan Nalbantoğlu, kendisinden önce uzun yıllar başarı ile Sendika Başkanlığı görevini ifa eden Sn.Nazım TUR beyefendinin vefatı neticesinde boşalan Genel Başkanlık Makamına, Yönetim Kurulunun ortak kararı ile getirildi. 02-03.Haziran.2008 tarihinde yapılan 36. Olağan Genel Merkez Kongresinde Genel Başkanlığa aday olan Nalbantoğlu oyların tamamını alarak Türkiye Liman, Dok ve Gemi Sanayi İşçileri Sendikasının 6.Genel Başkanı olarak bayrağı teslim aldı.

SENDİKA YÖNETİM KURULU KİMLERDEN OLUŞUR?

Sendika yönetim kurulunda ise genel Başkan Yardımcısı İdari ve Mali işlerden sorumlu İsmail Erbaş ve Genel Başkan Yardımcısı Eğitim ve Teşkilatlanmadan sorumlu Ahmet Nalbantoğlu yer almaktadır.

Türkiye Dok Gemi-İş Sendikası üye sayısı kaç? Türkiye Dok Gemi-İş Sendikası üye sayısı kaç?