Çalışma Hayatı

Türkiye Orman-İş Sendikası Yönetim Kurulu kimlerden oluşuyor?

Türk-İş’e bağlı Türkiye Orman-İş Sendikası yönetim kurulu kimlerden oluşuyor? Orman-İş Sendikası Genel Başkanı kimdir? İşte detaylar…

Abone Ol

Türkiye Orman İşçileri Sendikası, 13 Mart 1975 yılında Tarım, Ormancılık, Avcılık ve Balıkçılık İşkolunda faaliyet göstermek üzere Hüseyin Çakmaklı ve 12 arkadaşı tarafından kuruldu. Orman-İş' in örgütlendiği işkolu, 2821 sayılı Sendikalar Yasasının 60. maddesine uygun olarak çıkarılan işkolları tüzüğünün 1 numaralı işkoludur. 

Türkiye Orman İşçileri Sendikası (Orman-İş) bugün, Orman Bakanlığına bağlı, Orman Genel Müdürlüğü, Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrol Genel Müdürlüğü, Milli Parklar ve Av ve Yaban Hayatı Genel Müdürlüğü, Orman ve Köy İlişkileri Genel Müdürlüğü ve bağlı tüm işyerlerinde örgütlüdür.

SENDİKA ÜYE SAYISI VE YÖNETİM KURULU

Türkiye Orman-İş Sendikasının üye sayısı, 2024 temmuz istatistiklerine göre 1393 kişiden oluşmaktadır. 2020 yılında Türkiye Orman İşçileri Sendikası Yönetim Kurulu Başkanı Baki Yüksel ile Genel Sekreter Enver Yavuz'un istifası üzerine Genel Başkanlığa Birol Gök getirildi. 2020 yılında başkanlık koltuğunu devralan Gök, halen Sendika Genel Başkanlık görevini yürütmekte...

SENDİKA GENEL BAŞKANI KİMDİR?

Sendika Genel Başkanı, Birol Gök, 1961 yılında Muğla ili Düğerek Mahallesinde doğdu. 1975 yılında çalışma hayatına girdi. Yılanlı, yatağan ve Muğla Orman İşletme Müdürlüklerinde çalıştı. 1984 yılında Baştemsilci oldu. 1986 yılında Muğla Şubesi Mali Sekreteri, 1989 yılında Şube Sekreteri olarak profesyonel sendikacılık görevine başladı. 1993 yılında Şube Başkanı olan Gök, bu görevini sürdürürken 21-22 Ağustos 1999 yılında yapılan Türkiye Orman İşçileri Sendikası Olağanüstü Genel Kurulunda Teşkilatlandırma Sekreterliğine seçildi. 10/09/2007 tarihinde ise Genel Mali Sekreterliği'ne getirildi. Evli ve 2 çocuk babası olan Gök, görevine Genel Başkan olarak devam etmektedir.

YÖNETİM KURULU KİMLERDEN OLUŞUYOR?

Peki Sendika Yönetim Kurulu kimlerden oluşuyor? İşte mevcut Yönetim Kurulu: Genel Başkan Birol Gök, Genel Sekreter Ahmet Uçar, Genel Mali Sekreter Metin Ayan, Genel Teşkilat ve Eğitim Sekreteri İbrahim Şimşek.