Asgari ücrete temmuz ayında ara zam yapılmayacağının net olarak açıklanmasının ardından gözler emekli maaşı zamlarına çevrildi.

Ocak ayında aldıkları maaş zammını ve açıklanan en düşük maaş tutarını mevcut şartlar sebebi ile yeterli bulmayan ve buna bağlı olarak da temmuz ayı öncesinde ek bir düzenleme bekleyen emekliler, beklentilerinin karşılanmaması sebebi ile büyük bir hayal kırıklığı yaşamışlardı. Zam beklentileri temmuz ayına ertelenen emekliler gelecek hafta açıklanacak olan maaş artışı oranı için sabırsızlanırlarken milyonlarca kişiyi ilgilendiren yeni düzenlemenin detayları ortaya çıktı.

Torba yasa kapsamında Meclis’e sunulacak olan 3600 ek gösterge düzenlemesi dahilinde ev hanımları da dahil olmak üzere birçok kişiyi ilgilendiren yeniliklerin söz konusu olacağını belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, milyonları heyecanlandırdı. Peki, yeni düzenleme neleri etkileyecek? İşte konuya ilişkin ayrıntılar…

3600 EK GÖSTERGE VE BAĞ- KUR DÜZENLEMELERİ

Yeni torba yasa dahilinde emeklileri ve emekli olmak isteyenleri yakından ilgilendiren düzenlemeler yürürlüğe girecek. Buna göre 3600 ek gösterge düzenlemesi ile birlikte memur emeklilerinin maaşları ve ikramiye tutarları artacak. Yanı sıra bu düzenlemeden sağlık çalışanları, polisler, din görevlileri ve öğretmenler de etkilenecek.

Emekliler Derneği'nden enflasyon açıklaması! Emekliler için endeks oluşturulmalı Emekliler Derneği'nden enflasyon açıklaması! Emekliler için endeks oluşturulmalı

Yeni düzenleme ile birlikte Bağ- KUR emeklilik şartları dahilinde prim gün sayısı 7 bin 200’e düşürülecek. Böylelikle esnaflar ve çiftçiler daha erken bir dönemde emekli olabilecekler. Bu değişiklik ile birlikte yüksek prim şartı sebebi ile emekli olma hayallerini ertelemek durumunda kalan Bağ- KUR’lular rahat bir nefes alacak.

EV HANIMLARINA PRİM DESTEĞİ GELECEK

Geçtiğimiz yıl düzenlenen seçimler dahilinde AK Parti’nin vaatleri arasında duyurulmuş olan ev hanımı emeklilik desteği, yeni torba yasada yer alacak. Sosyal güvenlik sisteminde sürdürülebilirliği ve adaleti sağlamak amacı ile planlanan torba yasa kapsamında ev hanımlarına isteğe bağlı sigorta primleri için destek verilecek. Ek olarak aile bütçesine katkıda bulunan ev hanımlarının emekleri, bu düzenleme sayesinde SGK’da karşılık bulmuş olacak.