Senenin başında yüzde 50’lik artış ile 2 bin TL’den 3 bin TL’ye yükseltilen emekli bayram ikramiyesi, milyonların beklentilerini karşılayamamıştı. Zam oranı henüz açıklanmadan önce emeklilerin ve birçok uzmanın beklentisi 5 bin TL yönündeydi ancak yetkiler mevcut koşullar çerçevesinde yüzde 50’lik artışı uygun buldu.

Uzun bir süredir geçim derdi ile başa çıkmanın yollarını arayan emekliler için karşılıksız ödeme fırsatları hiç olmadığı kadar büyük bir öneme sahip olmaya başladı. Bütçelerine verilen her türlü katkıdan yararlanmanın yollarını arayan emekliler, son olarak ikramiye ödemelerinin ne zaman yapılacağını araştırmaya başladı. Gelen son bilgilere göre emekliler için ikramiye ödeme tarihleri belli oldu.

Ikramiye Ödeme Tarihleri

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DUYURMUŞTU

3 bin TL’lik Kurban Bayramı ikramiyesinin yolunu gözleyen emekliler, geçtiğimiz günlerde düzenlenen Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da gündeminde yer almışlardı.

Kabine Toplantısı sonrasında kameraların karşısına geçerek çok çeşitli konulara yönelik açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilerin dört gözle bekledikleri ikramiye ödemelerinin 10- 14 Haziran tarihleri arasında yapılacağını bildirmişti.

KİM, HANGİ GÜN ÖDEME ALACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 10- 14 Haziran olarak duyurmuş olduğu ikramiye ödeme tarihlerinin ardından kimin, hangi gün ödeme alacağı merak konusu oldu. Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesinde bulunan 3 sigorta kolu için ödeme tarihlerinin belirlenip belirlenmediği, milyonlarca kişi tarafından araştırılmaya başlandı.

Gelen son bilgilere göre Emekli Sandığı kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan maaş alanlar 10 Haziran tarihinde 3 bin TL’lik ikramiye ödemesini hesaplarında görüntüleyebilecekler. Bağ- KUR yani 4B kapsamında maaş alanların ikramiyeleri 11 Haziran’da, SSK’lıların yani 4A’lıların ikramiyeleri ise 12- 13- 14 Haziran tarihlerinde hesaplarına aktarılacak.

Emekliler Derneği'nden enflasyon açıklaması! Emekliler için endeks oluşturulmalı Emekliler Derneği'nden enflasyon açıklaması! Emekliler için endeks oluşturulmalı

İkramiye ödemeleri yalnızca emeklilerin değil; vazife malullük aylığı alanlar, ölüm aylığı alanlar, ölüm geliri alanlar, malullük aylığı alanlar, yaşlılık aylığı alanlar ve sürekli iş göremezlik geliri elde edenlerin de hesaplarına aktarılacak. Ayrıca şehit yakınlarına, muharip gazilere, güvenlik korucularına, terörden zarar görmüş vatandaşlara, dul ve yetim aylığı alanlara, şampiyon sporculara da ikramiye ödemesi yapılacak.