Mahmut Arslan YOYAV Başkanı Tanrıverdi'yi ziyaret etti Mahmut Arslan YOYAV Başkanı Tanrıverdi'yi ziyaret etti

Reuters'ın haberine göre, Güney Kore'nin teknoloji devi Samsung'da çalışan 6 bin 500'den fazla işçi, 3 günlük greve çıktı. İşçiler, adil maaş, yıllık izin sürelerinin uzatılması ve ikramiye sisteminde değişiklik yapılması talebiyle başlattıkları grevi sürdürüyor.

30 bin üyeli Ulusal Samsung Elektronik Sendikası (NSEU), Güney Kore’deki iş gücünün yaklaşık dörtte birini kapsıyor. İşçi Sendikası, teknoloji firmasında çalışan üyelerinin yıllık izin süresinin uzatılmasını ve ikramiye sisteminde değişiklik yapılmasını talep ediyor.

Söz konusu greve, üretim sahaları ve ürün geliştirme departmanlarında çalışan işçiler katıldı. Sendika Başkan Yardımcısı Lee Hyun-kuk, istedikleri şartların uygulanmaması halinde yeniden greve gidebileceklerini belirtti.

Uzmanlar, katılımın düşük olması ve otomatik üretim nedeniyle grevin, dünyanın en büyük çip üreticisinin üretiminde çok büyük bir etkiye sahip olmayacağını ifade ediyor. 

Sendika daha önce de grev yapmıştı

Sendika, geçen ay da greve gitmişti. Grev sonrası açıklama yapan Samsung, bu grevin iş faaliyetleri üzerinde hiçbir etkisi olmadığını açıklamıştı. Bugün yapılan greve yönelik ise herhangi bir açıklama yapılmadı.