Pandemi döneminde yükselişe geçen enflasyon ve sonrasında hızla yükselen döviz kurları, her sektörde olduğu gibi akaryakıt sektöründe de görülmemiş fiyatların kayda geçmesine yol açmıştı. Bu süreçte rekor seviyelere ulaşan brent petrol sebebi ile gün be gün zamlanana benzin ve motorin fiyatları, sonrasında ise Rusya- Ukrayna savaşından etkilenmişti.

Savaşın etkisi ile nerede ise her gün güncellenen akaryakıt fiyatları, son dönemlerin en tartışmalı konu başlıklarından biri haline geldi. OPEC+ liderlerinin geçtiğimiz yılın sonlarına doğru aldıkları arz kısıtı kararlarının de etkisi ile tüketicileri şaşkına çeviren seviyelere ulaşan benzin ve motorin fiyatları, şahsi araçların nerede ise kullanılamamasına yol açtı.

Bugün akaryakıt zamlarının etkisi ile toplu taşıma araçlarının tarifelerinde de arka arkaya değişiklikler yapılırken Kurban Bayramı öncesinde milyonları sevindiren bir haber geldi. Edinilen bilgilere göre hem benzinin hem de motorinin litre fiyatına indirim geldi. Söz konusu indirimler pompaya yansıtıldı.

Akaryakıt Indirimi

BENZİN VE MOTORİNE İNDİRİM GELDİ

Özellikle büyük şehirlerde birçok kişinin olmazsa olmazları arasında yer alan araçlar, son dönemlerde park halinde bırakılmaya başlandı. Hali hazırda birçok ekonomik değişikliğe karşı mücadele içerisinde olan vatandaşlar, akaryakıt fiyatlarından ötürü toplu taşıma araçlarına yönelmek durumunda kaldı.

Kurban Bayramı vesilesi ile şehir dışına çıkma planları yapan birçok kişi akaryakıt fiyatlarından ötürü derin bir endişe içerisindeyken beklenen müjdeli haber gece yarısı geldi. Edinilen bilgilere göre benzinin litre fiyatına 1 TL 25 kuruş, motorinin litre fiyatına ise 1 TL 21 kuruş tutarında indirim geldi. Fiyat değişiklikleri gece yarısından itibaren tabelalara yansıtıldı.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI 7 HAZİRAN 2024

Denetimler sahtekârlığı ortaya çıkardı Denetimler sahtekârlığı ortaya çıkardı

Fiyat değişikliklerinin ardından büyük şehirlerde benzin ve motorin fiyatları şu şekilde kayda geçti:

  • İstanbul Anadolu benzin- motorin: 40,24 TL- 39,28 TL
  • İstanbul Avrupa benzin- motorin: 40,12 TL- 39,18 TL
  • Ankara benzin- motorin: 41,21 TL- 40,26 TL
  • İzmir benzin- motorin: 41,47 TL- 40,61 TL