Pandemi döneminde artan online alışveriş, kargo şirketlerinin de hizmet kapsamlarının genişlemesine aracılık etti. Salgın döneminden bu yana alışveriş tercihleri online alışveriş platformlarına odaklanmış olan birçok tüketici, özellikle Aras Kargo’nun hizmetinden memnun olduklarını dile getirdi.

Aras Kargo’nun kaliteli hizmet anlayışı, girişimcileri de harekete geçirdi. Arama motorlarında ‘Aras Kargo bayiliği’ başlıklı birçok sorgulamanın yapıldığı görülürken güncel bilgiler için şirket ile nasıl iletişime geçilebileceği merak konusu oldu.

Aras Kargo 1979 yılında Celal Aras tarafından ‘Aras Dağıtım ve Pazarlama Şirketi’ ismi ile kurulmuştur. 1989 yılında taşımacılık sektörüne giriş yapan şirket, o tarihten bu yana ‘Aras Kargo’ ismi ile hizmet vermektedir. Peki, Aras Kargo’dan bayilik nasıl alınır? Aras Kargo bayilik başvurusu nereden ve nasıl yapılır? İşte detaylar…

Aras Kargo Bayilik 2

Aras Bayilik Şartları Nelerdir?

Aras Kargo bayiliği şartları, bu alanda hizmet vermek isteyen girişimciler tarafından merak edilmektedir. Aras Kargo bayisi olmak için şirketin belirlemiş olduğu şartların sağlanması gerekmektedir.

Aras Kargo güncel bayilik şatları şu şekilde sıralanabilir:

  • Bayilik için tercih edilen olan yerin araç pakına uygun olması gerekir.
  • Başvuru sahibine belirtilmiş olan en, boy ve genişlik ölçülerine bağlı olarak bir dükkan tercih edilmesi gerekir.
  • Bayilik için başvuru oluşturulması gerekir.
  • Başvuru sahibinin sicil kaydının temiz olması gerekir. 
  • Başvuru sahibinin iş tecrübesine sahip olması gerekir.

Aras Kargo Bayilik Ücreti Ne Kadar?

Aras Kargo bayilik ücreti de arama motorları aracılığı ile sık sık sorgulanan konu başlıkları arasında yer almaktadır. Şirket bünyesinde bayi sahibi olarak hizmet vermek isteyen girişimleri, bu talepleri için ne kadarlık bir ücret ödemeleri gerektiğini merak etmektelerdir.

Aras Kargo’nun 2024 yılı bayilik ücretine ilişkin resmi bir açıklama bulunmamaktadır. Ekonomik şartların ağırlaştığı şu günlerde Aras Kargo’nun bayilik ücreti aydan aya değişiklik gösterebilmektedir. Ancak geçtiğimiz yılın nisan ayında firmanın bayilik ücretinin 100 bin TL civarında olduğu bilinmektedir.

Aras Kargo bayilik ücretleri, acentenin açılmak istendiği bölgeye göre de değişiklik göstermektedir. Bu neden ile net bir bilgi için firma ile iletişime geçilmesi gerekir.

Aras Kargo Franchise Nasıl Alınır?

Aras Kargo bayiliği almak için şirketin resmi web sitesinin ziyaret edilmesi gerekmektedir. İnternet sitesinin açılan ekranında ‘Acentemiz Olun’ başlıklı bir kategori bulunmaktadır. Kategoriye giriş yaptıktan sonra bayilik için başvurulacak şehir seçimi yapılmalıdır. Sonrasında ise ekranda ilgili şehirde acente açılışına uygun konumlar görüntülenebilecektir. Konum seçimi yapıldıktan sonra başvuru formu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulmalıdır.

Aras Kargo bayiliği için firmanın şubelerine gidilerek başvuru formu doldurulabilir veyahut da firmanın müşteri hizmetleri ile telefon üzerinden iletişime geçilebilir.

Aras Kargo’nun Kaç Tane Bayisi Var?

Aras Kargo bayi sayısı, firmaya bağlı olarak hizmet vermek isteyen girişimcilerin yanı sıra kendilerine en yakın şubeyi bulmak isteyen tüketiciler tarafından da merak edilmektedir.

Aras Kargo’nun resmi web sitesinden alınan güncel bilgilere göre firmanın toplamda 15 bin çalışanı bulunmaktadır. 13 bölgede müdürlüğü, 28 bölgede transfer merkezi ve 1000’e yakın da şubesi bulunan Aras Kargo’nun 4 bin 500’e yakın aracı vardır.

Aras Kargo Hizmetleri İletişim Numarası Nedir?

TÜBİTAK, 29 personel alımı yapacak TÜBİTAK, 29 personel alımı yapacak

Aras Kargo müşteri hizmetleri iletişim numarası, ‘444 25 52’ şeklindedir. Bu telefon numarası üzerinden bayilik hakkında bilgi alınabilmektedir.