Çalışma Hayatı

Arçelik fabrikaları kapanıyor! Binlerce kişi işsiz

Arçelik, Avrupa'daki verimlilik hedeflerine ulaşmak için Polonya'daki üretim tesislerini kapatma kararı aldı.

Abone Ol

Arçelik firması, Avrupa'daki verimlilik ve sinerji artışı hedefi doğrultusunda Polonya'daki bazı üretim tesislerini kapatma kararı aldı.Arçelik, Avrupa'daki üretim verimliliğini artırmak amacıyla Polonya'daki bazı fabrikalarını kapatma kararı aldı.

Avrupa genelinde daha etkin ve sinerjik bir üretim yapısı oluşturmak hedefiyle Polonya'daki bazı üretim tesislerinin faaliyetlerine son verme kararı aldı. Bu karar, şirketin toplam üretim ve satış rakamlarını ne ölçüde etkileyeceği henüz netlik kazanmasa da, yaklaşık 1800 çalışanın işine son verilmesi anlamına geliyor.

Arçelik, Polonya'daki fabrikalarını kapatma kararı alsa da, bu durum şirketin genel satışlarını etkilemeyecek. Üretim, diğer fabrikalara taşınacak. Ancak bu süreçte yaklaşık 1800 çalışan işsiz kalacak. İşten çıkarılan çalışanların alacağı kıdem ve ihbar tazminatları, sendika ile yapılacak görüşmeler sonucunda netleşecek.

Arçelik yetkilileri, tesis kapatma kararının bir defalık maliyetlerinin kesinleşmesinin ardından kamuoyuyla paylaşılacağını ve şirketin geleceğinin olumlu seyredeceği yönünde beklentilerinin olduğunu belirtti.