Türk Silahlı Kuvvetleri’nin haberleşme ihtiyaçlarının milli ve özgün bir şekilde karşılanması amacı ile kurulmuş olan Aselsan, günümüzde de faaliyetlerine devam etmektedir. 1975 yılında kurulan ve bugün birçok teknolojisi ile uluslararası çapta adından söz edilmesini sağlayan firma, büyük başarılara imza atmıştır.

Aselsan’ın geliştirdiği teknolojiler ve firmanın diğer hizmetleri dünya çapında takip edilmeye devam edilirken iş arayışında olan birçok kişi de firma bünyesine nasıl dahil olunabileceğini araştırmaktadır. Bu kapsamda bizler de bu içeriğimizde Aselsan’ın iş olanaklarına dair birtakım bilgilendirmelerde bulunduk.

Aselsan Iş Başvurusu 2

ASELSAN İŞ BAŞVURUSU NASIL VE NEREDEN YAPILIR?

Aselsan gibi güçlü bir firmanın üyeleri arasında yer almanın yollarını arayan pek çok kişi, firmanın güncel iş olanaklarını merak etmektedir.

Aselsan iş başvurusunda bulunmak isteyenler için iş başvuru formunun doldurulmasını zorunlu kılmıştır. Adayın sahip olduğu nitelikleri ve kariyer hedefleri doğrultusunda yayında olan her iş ilanına online ortamda başvuru yapabilmesi mümkündür.

Aselsan’ın resmi web sitesinde yer alan bilgilere göre lisans eğitimini tamamlamış olan yeni mezunlar ile mesleğine dair tecrübesi bulunan diğer adaylar, firmanın resmi web sitesinde yer alan ‘Çalışma Alanlarımız’ sekmesinden pozisyonlar ile ilgili bilgi alabilmektelerdir.

Aselsan’ı resmi web sitesinde ‘İş Başvuru Formu’ bulunmaktadır. Bu formu doldurmadan önce kullanıcı kaydının oluşturulması gerekmektedir. Bunun için ‘Kayıt Uygulama Ekranı’ başlıklı sekme üzerinden yeni kayıt oluşturulmalıdır.

Kaydın oluşturulmasının ardından Aselsan İş Başvuru Formu doldurulabilmektedir. Firma, dönem dönem çok çeşitli pozisyonlar için yüzlerce personel alımı yapmaktadır.

ASELSAN PERSONEL ALIMI İLANI İÇİN DİL ŞARTI VAR MI?

Aselsan’ın personel alımı ilanlarına ilişkin en çok merak edilen konu başlıklarından biri de yabancı dil ile ilgilidir. Firmanın adaylarda dil şartı arayıp aramadığını öğrenmek isteyen pek çok kişi bu konuya yönelik sorgulamalarda bulunmaktadır.

Aselsan’ın resmi web sitesinden alınan bilgilere göre firma işe alacağı kişilerin dil şartını sağlamalarını istemektedir. YDS ve YÖKDİL gibi yabancı dil sınavlarından en az 70, TOEFL’dan ise en az 84 puan alınmış olması gerekmektedir. Bu şartı ve firmanın ilgili pozisyon için belirlemiş olduğu diğer şartları sağlayanlar, söz konusu iş ilanına başvuruda bulunabilmektedir.

ÖNLİSANS MEZUNLARI ASELSAN’DA ÇALIŞABİLİRLER Mİ?

Aselsan bünyesinde çalışanların lisans ve üzeri seviyelerde diplomalara sahip olduğu sanılmaktadır. Ancak bu tamamen yanlış bir düşüncedir.

Aselsan’ın resmi web sitesinden alınan bilgilere göre firma bünyesinde ön lisans mezunları da çalışabilmektedir. Ön lisans mezunlarının başvurabilecekleri pozisyonlar ise şu şekilde sıralanabilir:

  • Teknisyen, yönetici asistanı, büro personeli, öğrenmen (teknik öğretmenlik bölümleri hariç), aşçı.

Aselsan’ın yapmış olduğu açıklamaya göre teknisyenlik, hizmet personeli ve büro personeli gibi pozisyonlar için işe alım sınavları düzenlenmektedir. Ancak bu pozisyonlara başvuruda bulunmak isteyen adaylarda 10 yıllık tecrübenin bulunması halinde sınav şartı aranmamaktadır.

ASELSAN MÜHENDİS MAAŞLARI NE KADAR? 2024

Aselsan’da mühendis maaşları deneyime göre değişiklik göstermektedir. Farklı mühendislik branşlarının maaşları ise ortalama olarak aynıdır.

Harran Üniversitesi 21 Öğretim Üyesi alacağını Harran Üniversitesi 21 Öğretim Üyesi alacağını

Aselsan mühendis maaşları 2024 yılı için ortalama olarak şu şekilde hesaplanmıştır:

  • İşe yeni başlayan mühendis: 35 bin TL
  • 2- 5 yıl deneyimi bulunan mühendis: 45 bin TL
  • 5- 10 yıl deneyimi bulunan mühendis: 55 bin TL
  • 10 yıldan fazla deneyimi bulunan mühendis: 65 bin TL ve üzeri