Çalışma Hayatı

Bağ-Kur Ödeyerek SSK’dan emeklilik mümkün mü?

EYT’lilerin büyük bir kısmı, 2 milyona yakın kişi emekli oldu. Ancak geride işe girişi belirtilen tarihleri kapsamakla birlikte prim gün sayısı eksikliğinden dolayı emekli olamayan binlerce EYT’li var. Peki, bu insanalar eksik prim gün sayısını nasıl tamamlayacak? Bu sorunun cevabını merak eden binlerce insan var.

Abone Ol

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, eksik prim gün sayısının isteğe bağlı Bağ-Kur primi ödenerek tamamlanabileceğini söyledi.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Erdursun, emekli olmayan bekleyen EYT’lilerin eksik primlerini nasıl tamamlayacağını sosyal medya hesabından paylaştı.

Erdursun, “Prim gün sayısı eksik olup da günlerini tamamlamak isteyenler, isteğe bağlı SSK pirimi yatıramazlar. İsteğe bağlı bir tane pirim var o da Bağ-Kur pirimimdir. İsteğe bağlı Bağ-Kur primi ödeyerek SSK’dan emekli olabilirsiniz” dedi.

İSTEĞE BAĞLI BAĞ-KUR PRİMİ ÖDEYEREK SSK’DAN EMEKLİ OLABİLİRSİNİZ

Erdursun, isteğe bağlı Bağ-Kur primi ödeyerek SSK’dan emekli olabilmenin yollarını şöyle açıkladı:

“Eksik gün sayısınız 1260 günün altındaysa, son 2500 gün içinde Bağ-Kur piriminiz 1260 günü geçmiyorsa isteğe bağlı Bağ-Kur primi ödeyerek SSK’dan emekli olabilirsiniz. İsteğe bağlı Bağ-Kur primi ödeyen kişi mutlaka Bağ-Kur’dan emekli olacak diye bir durum yok. Kadın erkek fark etmeksizin, işe başlama tarihine göre, kaç gün eksik varsa amaç bu gün sayısına ulaşmaktır. Pirim eksiği 1620 günü geçiyorsa, 2000 gün eksiği varsa bu durumda da 1259 güne kadar olanı isteğe bağlı ödeyip kalanını SSK ile tamamlayabilirsiniz.

YÜKSEK PRİME YÜKSEK MAAŞ

İsteğe bağlı primin 31 Aralık 2024 tarihine kadar asgari ücretin brüt rakamının yüzde 32’sine, aylık 6400 liraya tekabül ettiğine işaret eden Erdursun, “En fazla prim 48 bin liradır. Primi yüksek öderseniz alacağınız aylık da artacaktır” açıklamasında bulundu.