Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu Muğla İl temsilcisi (BASK) ve Birlik Sağlık Sen Muğla Şubesi, Bodrum'da kıyı işgallerine karşı düzenlenen eylemde basın ve polise yönelik saldırıları kınayarak bir basın açıklaması yayınladı. BASK ve Birlik Sağlık Sen Muğla İl Başkanı Abdullah Gül, "Bodrum'da gerçekleşen kıyı işgallerine karşı yapılan eylemde basın ve polise yönelik saldırılar, vatandaşların haber alma özgürlüğüne ve güvenliğine yapılmış bir saldırıdır. Bu asla kabul edilemez" şeklinde konuştu.

Sağanak tarım işçilerini de vurdu Sağanak tarım işçilerini de vurdu

Gül açıklamasının devamında, “Basın, halkımızın dünyaya açılan penceresidir. Yaşanan olayları, haksızlıkları özgür basından öğrenir. Basın ne kadar özgür hareket ederse adaletin ve hakkın mücadelesi daha güçlü olur. Şiddet yaşamın hiçbir yerinde asla kabullenilmez iken basına yapılan bu çirkin saldırının gerekçesi ne olursa olsun izahı mümkün değildir. Vatandaşlarımızın Anayasal hakkı olan eylemde, halkımıza, basına ve polise yapılan saldırı kanunları hiçe saymak demektir. Ve sorumluları kanun önünde hesap vermelidir.

Biz Bask olarak her daim emeğin hakkın mücadelesinde bizleri yalnız bırakmayan basın mensubu arkadaşlarımızın yanındayız. Unutulmamalıdır ki basın özgürlüğü bir ülkenin gelişmişlik düzeyini belirleyen en önemli kriterdir. Amaçları halkı bilgilendirmek ve doğruyu aktarmak olan basın mensubu arkadaşlarımız saygının en büyüğünü hak etmektedirler. Bu çirkin saldırıyı kınıyor, sorumlularının adalet önünde hesap vermelerini bekliyoruz. Konunun takipçisi olacağız.”