Yılbaşında memurun zammı ne olacak? Yılbaşında memurun zammı ne olacak?

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala vatandaşların en çok ihtiyaç duyacağı mutfak ürünlerine talep artıyor.  

Züccaciyeciler Derneği (ZÜCDER) Başkanı Mesut Öksüz, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla mutfak eşyaları sektöründe hareketlilik yaşandığını belirtti.

Özellikle kıyma makinesi, derin dondurucu, bıçak, kesme tahtası, gibi ürünlere yoğun bir talep oluştuğunun altını çizen Öksüz, "Bunun yanı sıra büyük boy paslanmaz çelik tencere ve yanmaz, yapışmaz tencere gruplarında da ayrı artış söz konusu. Eti kesmek kadar aileyle o sabah pişirip yeme isteği de büyük boy tencere gruplarına gözle görülür bir talep oluşturdu" dedi.

Talepler, üretime de yansıdı

Söz konusu taleplerin karşılanabilmesi için üretim de arttı. Söz konusu taleplere ilişkin gerekli üretimlerin yapıldığını ve stokların oluşturulduğunu kaydeden Öksüz, çelik tencerede yüzde 60'lık artış yaşandığını dile getirdi.

Aynı şekilde plastik kova, leğen gibi kurban kesiminde çokça kullanılan ürünlerde son bir ayda başlayan talep artışının son günlerde de devam ettiğine dikkati çeken Öksüz, yüzde 30-40'lara varan oranlarda artışlar olduğunu belirtti.