Milyonlarca emekli ülkemizi derinden etkileyen yüksek enflasyona karşı dar gelirleri ile direnmeye çalışırken bu süreçte herkes için ek gelir elde etmek büyük önem arz etmeye başladı. Emekliler bütçelerine katkıda bulunabilecek her türlü ödeme kampanyasını yakından takip etmeye devam ederlerken Kurban Bayramı’nın yaklaşması ile ikramiye ödemelerine yönelik sorgulamalarını hızlandırdı.

Emeklilerin geçim dertlerine kalıcı bir çözüm bulabilmek adına hükümet eli ile birçok çalışma yürütülürken Kurban Bayramı ikramiyelerine yönelik yeni bir gelişme yaşandı. Geçtiğimiz hafta milyonları kapsayan ikramiye ödemelerine 10 Haziran tarihi itibari ile başlanacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ardından uzman isimden müjdeli haber geldi. Sosyal Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz, bugün başlayacak olan ödeme takvimine dair ayrıntıları paylaştı.

Sosyal Güvenlik Uzmanı duyurdu: Bankaların emekli promosyonu... Sosyal Güvenlik Uzmanı duyurdu: Bankaların emekli promosyonu...

Emekli Ikramiyesii 2

16 MİLYON EMEKLİ YARARLANACAK

Ülkemiz emeklilik sistemi kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu’nun şart koştuğu yaş, prim ve sigortalılık süresi kriterlerini sağlayan herkese emekli maaşı ödemesi yapılıyor. Yanı sıra vefat eden yakınlarından kalan maaşları da yine Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan alan diğer vatandaşlar da emeklilere tanımlanan ikramiye ödemelerinden hisseleri doğrultusunda yararlanabiliyorlar.

Güncel verilere göre Kurban Bayramı öncesinde hesaplara aktarılacak olan ikramiye ödemelerinden 16 milyon emekli yararlanacak. Yanı sıra dul ve yetim aylığı alan hak sahiplerine de ikramiye ödemesi yapılacak.

İKRAMİYELER İÇİN ÖDEME TAKVİMİ PAYLAŞILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz hafta yapmış olduğu bir açıklamada emekli ikramiyelerinin 10- 14 Haziran tarihleri arasında ilgili kişilerin hesaplarına aktarılacağını bildirmişti. Bu açıklamanın ardından kimin, hangi gün ödemeden yararlanabileceği merak edilirken uzman isim ödeme takvimini paylaştı.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz tarafından paylaşılmış olan Kurban Bayramı ikramiye ödeme takvimine göre 4C kapsamında yani Emekli Sandığı bünyesinde maaş alanlar bugün ikramiye ödemelerini hesaplarında görüntüleyebilecekler. Emin Yılmaz’ın paylaşımında kullanılan ifadeler şu şekilde: “4B (Bağ- KUR) kapsamındakilere ayın 11’i, 4A (SSK) kapsamındakilerine ise 12, 13 ve 14 Haziran’da olmak üzere toplamda ayın 10’u ila 14’üne kadar bayram öncesinde emeklilerimizin hesaplarına yatırılacak.”