Çalışma Hayatı

Beko Bayilik (Franchise) Şartları ve Ücreti 2024

Bu içeriğimizde; ülkemizde en çok tercih edilen markalar arasında yer alan Beko’nun bayilik hizmetine ilişkin bilgilendirmelerde bulunduk.

Abone Ol

Beko, ülkemizde ve birçok dünya ülkesinde popüler hale gelmiş bir beyaz eşya markasıdır. Yalnızca beyaz eşya alanında değil küçük ev aletleri alanında hizmet veren Beko, Koç Holding’e bağlı olarak faaliyetlerine devam etmektedir.

İlk kurulduğu dönemlerde konserve ve salça fabrikası olarak hizmet vermek üzere Vehbi Koç’un girişimi ile Bejerano ile ortaklık kuran Beko, ilk kez bayilik veren firma olarak bilinmektedir.

Yurt dışında da kendi adı ile hizmetlerine devam eden Beko, bu alanda faaliyet göstermenin yollarını arayan girişimciler tarafından yakından takip edilmektedir. Peki, Beko bayiliği nasıl alınır? İşte konuya ilişkin ayrıntılar…

Beko Bayilik Şartları Nelerdir?

Beko bayiliği şartları, birçok girişimci tarafından merak edilmektedir. Firmaya bağlı olarak bulundukları bölgelerde hizmet vermek isteyen girişimciler, güncel bayilik başvuru şartlarını sık sık sorgulamaktalardır.

Beko’nun bayilik için belirlemiş olduğu başvuru şartları şu şekilde özetlenebilir:

  • Bayide yeterli miktarda personel çalıştırabilmek,
  • Başvuru sahibinin sicilinin temiz olması,
  • Finansa birikime sahip olmak,
  • Başvuru sahibinin liderlik vasfına sahip olması,
  • Başvuru sahibinin yönetim ile ilgili becerilere sahip olması,
  • Teminat gösterilebilmesi.

Beko Bayilik Ücreti Ne Kadar?

Beko bayilik ücreti, arama motorları aracılığı ile sık sık sorgulanan konu başlıkları arasında yer almaktadır. Firmaya bağlı olarak ‘bayi’ statüsünde hizmet vermek isteyen birçok girişimci, güncel bayilik ücretini merak etmektedir.

2024 Beko bayilik ücretine dair resmi bir açıklama bulunmamaktadır. Değişen ekonomik şartlar sebebi ile bayilik ücretlerinde de sık sık güncellemeler görülebilmektedir. Ancak 2023 yılı Beko bayilik ücretinin 900 bin TL civarında olduğu bilinmektedir. Ücret, bayinin hizmet vereceği bölgeye bağlı olarak değişebilmektedir.

Beko Franchise Nasıl Alınır?

Beko bayiliği almak için öncelikle firmanın belirlemiş olduğu başvuru şartlarının sağlanması gerekmektedir. Tüm şartları eksiksiz bir şekilde sağlayan kişiler, Beko’ya bayilik başvurusunda bulunabilmektelerdir.

Beko bayilik başvurusu ise yetkili satış noktaları üzerinden bilgi alınabilmektedir. Yanı sıra firmanın resmi web sitesinin açılan ekranında yer alan bayilik başvuru formu doldurularak da başvuru süreci tamamlanabilmektedir. Ancak burada önemli olan formda yer alan bilgilerin doğru ve eksiksiz olmasıdır. Aksi takdirde firma başvuruyu olumsuz olarak değerlendirebilmektedir.

Beko, bayilik başvurusu yapan girişimcilere direkt olarak ücrete yönelik bir bilgi vermemektedir. Firmanın politikasına göre öncelikle başvurular değerlendirilmekte sonrasında ise başvurusu olumlu neticelenen kişiler ile ücret için iletişime geçilmektedir. Bayilik ücretini kabul eden kişi ile ilgili sözleşme imzalanmaktadır.

Beko’nun Kaç Tane Bayisi Var?

Beko bayi sayısı hem bu alanda hizmet vermek isteyen girişimciler hem de firmadan hizmet almak isteyen tüketiciler tarafından merak edilmektedir.

Beko’ya bağlı olarak hizmet veren yetkili bayiler firmanın resmi internet sitesinde tüm iletişim bilgileri ile birlikte paylaşılmıştır. Sayı olarak net bir açıklamada bulunmak ise şu an için pek mümkün değildir. Firmanın ülkemizin yanı sıra birçok dünya ülkesinde de kendi adı ile bayisi bulunmaktadır.

Beko Müşteri Hizmetleri Telefon Numarası Nedir?

Beko müşteri hizmetleri iletişim numarası, bayilik sürecine dair bilgi almak isteyen girişimcilerin yanı sıra hali hazırda firmadan hizmet alan tüketiciler tarafından da arama motorları üzerinden sık sık sorgulanmaktadır.

Teknik servis, sipariş problemi, ürün bilgileri ve daha pek çok durum ile ilgili olarak ‘0850 210 0 888’ numaralı hat üzerinden Beko ile iletişime geçmek mümkündür. Yanı sıra ‘0544 444 0 888’ numarası da firmanın WhatsApp destek hattıdır.