Eskişehir'de belediye ile sendika mahkemelik oldu Eskişehir'de belediye ile sendika mahkemelik oldu

31 Mart Yerel seçimlerinin ardından belediyelerde işçi kıyımı yaşanmaya devam ediyor. Bu defa aynı haber, İzmir'in Kemalpaşa Belediyesi'nden geldi. Belediye'de çalışan 110 işçinin işine son verildi.

DİSK Genel İş 7 Nolu Şube'nin örgütlü olduğu Kemalpaşa Belediyesinde geçtiğimiz cuma günü 110 işçi işten atıldı. Evrensel'in haberine göre, Belediyede Başkan ve bürokratlarının uzun süreli izne ayrıldıkları ve başkan yardımcılarının da kapılarına şifre taktırarak işçi atmak için hazırlık yaptığı iddia ediliyor.

Kemalpaşa Belediyesinde toplam 630 işçi çalışıyor...DİSK'e bağlı Genel İş 7 Nolu Şube Başkanı Özgür Genç, Belediye Başkanı Mehmet Türkmen'in mazbatayı aldıktan sonra belediye bürokrasisinin kendi aralarında işçi çıkışları olacağına dair konuşmaların işçilere yansıdığını belirtti. Genç, çalışmayanların, işe gelmeyenlerin ve 'bankamatik memurları'nın çıkarılacağı yönündeki söylentileri aktardı. Daha sonra Belediye Başkanı'nı üç kez ziyaret ettiklerini ve kendisinin buradan işçi çıkarmayacağını, hatta işçi alacağını söylediğini ifade etti.

EKONOMİ BAHANE EDİLİDİ

Şube Başkanı Genç, Belediye Başkanı’nın kendilerine, ekonomik sorunlar yaşadığını, bunu aşmanın tek yolunun ise işçileri işten çıkarmak olduğunu söylediğini belirtti. Genç, "Biz ise belediyenin ekonomik sorunlarının sebebinin işçiler olmadığını, bütçesel meselelerin işçileri ekmeğinden ederek çözülemeyeceğini anlatmıştık. Onlara toplu işten çıkarma olacak ise iş kanunundaki yerinin görülerek hareket edilmesini ve ne olursa olsun sendika olarak karşısında duracağımızı, işçi arkadaşlarımızın da bütün haklarını koruyup savunacağımızı fiili mücadele vereceğimizi iletmiştik" dedi.

Belediye Başkanı ve bürokratların Cuma günü uzun süreli izin aldıklarını ve belediyeye gitmeyeceklerini öğrendiklerini, belediye başkan yardımcılarının kapılarına şifreler koyup bir hazırlık yaptıklarını anladıklarını belirten Genç, Cuma günü çıkışa müsaade etmemek için bütün gün belediyede olduklarını ancak akşam üzeri işçilerin bazılarına SGK aracılığı ile mesaj gönderilerek, bazılarına e-devlet üzerinden çıkışlarının yapıldığını tesadüfen öğrendiklerini, Başkan'a ve yardımcılarına ulaşamadıklarını ve iki gün önce çok sayıda işçinin işe alındığını öğrendiklerini söyledi.

EYLEM BAŞLATACAĞIZ

Belediye yönetiminin işçi çıkarma politikasına karşı çıktıklarını, işçilerin haklarını savunacaklarını ve 5 Ağustos'ta Belediye önünde eylem yapacaklarını belirttiler.