CHP’li Bulancak Belediyesi’nin, işçileri yandaş sendikaya üye yapmak için giriştiği oyunlar matruşka bebekleri aratmadı.  Oyun içinde oyun kuran Bulancak Belediyesi işçileri HAK-İŞ’e bağlı Hizmet-İş Sendikası’ndan istifa ettirip yandaş sendikaya geçmeleri yönünde mobbinge maruz bıraktı. Duruma tepki gösterilince belediye bu kez de daha önce bir şahsa kurdurduğu bir şirketi devralarak işçilerden habersiz olarak şirkete geçişlerini yapmaya başladı. 

İŞÇİLER HABERİ YANDAŞ SENDİKA MESAJIYLA ÖĞRENDİ

İşçiler, yeni şirkete geçişlerinin yapıldığı bilgisini belediye yetkilileri yerine yandaş sendikanın cep telefonlarına gönderdiği mesajla öğrendi.

İşçilerin üye olmak istemediği yandaş sendikanın Giresun şube başkanının gönderdiği mesajda, “Değerli üyelerimiz, Bulper şirketine geçmiş bulunmaktasınız. İyi çalışmalar dileriz” ifadelerine verildi.

YANDAŞ SENDİKA İÇİN YENİ ŞİRKET DEVRALDILAR

İşçileri üyesi oldukları Hizmet-İş Sendikasından baskı ve tehditle ikna edemeyen Giresun’a bağlı Bulancak Belediyesi, baskılar sonuç vermeyince, yandaş sendikayı yetkili kılabilmek için daha önce T.Z isimli bir şahsa kurdurduğu Bulper isimli şirketi devraldı. Bulper şirketine yeni işe alımlar başlatılarak yandaş sendikaya üye yapıldı. Uzun zamandır belediyeye ait Bulancak Beton Anonim Şirketinde çalışan işçiler bir haftadır üçer beşer, yeni devralınan Bulper şirketine geçiriliyor. Yeni şirkete geçişle birlikte yandaş sendikaya üyelik de zorunluluk olarak sunuluyor.

HER ŞEY ÖNCEDEN PLANLANMIŞ

Bulancak Belediyesi işçilerinin üye olduğu Hizmet-İş Sendikası’nın Giresun Şube Başkanı Abdullah Kaygusuz yaşananlara tepki gösterdi.

31 Mart’da seçimi CHP’li adayının kazanmasıyla birlikte işçilerin sendikal hak ve özgürlüklerine yönelik baskıların da eş zamanlı olarak başladığını belirten Kaygusuz, “CHP’li başkan Necmi Sıbıç, ilk iş olarak işçi arkadaşlarımızı sendikamızdan istifa ettirmenin arayışına girdi. Sonuç alamayınca tamamen planlı olarak bir şahsa kurdurduğu Bulper isimli şirketi devralmıştır. Yani daha önceden her şey planlanmıştır” dedi.

Drenaj çalışmasında oluşan göçükte 1 işçi hayatını kaybetti Drenaj çalışmasında oluşan göçükte 1 işçi hayatını kaybetti

İŞÇİLER HAKLARINI SAVUNAMAYACAK SENDİKAYA ZORLA ÜYE YAPILIYOR

Hizmet-İş Sendikası olarak belediyeye ait Bulancak Beton Anonim Şirketi ile imzaladıkları toplu iş sözleşmesinin 2025’in sonuna kadar devam edeceğini belirten Kaygusuz, şunları kaydetti: “Hala devam eden bir sözleşmemiz olmasına rağmen, işçi arkadaşlarımız ve diğer personellerin yeni şirkete aktarılması devam etmektedir. İşçi arkadaşlarımız bir haftadır haklarını savunamayacak bir sendikaya zorla üye yapılmaktadır” diye konuştu.

HİZMET-İŞ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Yaşananlardan işçilerin rahatsız olduğunu ve belediye başkanından sendikal tercihlere saygı duymasını beklediklerini ifade eden Kaygusuz, “İşçi arkadaşlarımızın sendikal tercihi hiçe sayılarak yandaş bir sendikaya üyeliğe zorlanmalarını kınıyoruz. Hizmet-İş olarak hukuki işlemleri başlattık, suç duyurusunda bulunduk. Takipçisi olacağız” dedi.