CarrefourSA'nın İstanbul Esenyurt ilçesindeki deposunda çalışan işçilerin 17 gün süren eylemleri sonucunda taleplerinin kabul edildiği bildirildi. DGD-SEN, işçilerin onur ve haysiyetlerini korumak için verdikleri mücadelenin kazandığını ve işçilerin alkışlarla yeniden iş yerlerine döndüklerini duyurdu.

DGD-SEN sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Onur ve haysiyet mücadelesi kazandı, işçiler kazandı. CarrefourSA depo işçilerinin kazanımı Türkiye işçi sınıfına armağan olsun" ifadeleri kullanıldı.

NE OLMUŞTU?

CarrefourSA deposunda 12 Ağustos'ta 5 işçinin işten atılmasının ardından başlayan eylem Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-SEN) çağrısıyla devam ediyor. İşçiler, eylemlerinin 9'uncu gününde Sabancı Holding önünde eylem yaptı. İşçiler, "Çaya yüzde 150 zam yapan CarrefourSA, işçiye yüzde 20 zam yapmamak için depo kapatıyor", "Sadaka değil hakkımızı istiyoruz", "Dişini sıkma yumruğunu sık" ve "Geçinemiyoruz" dövizleri taşıdı. Eylemde "Direne direne kazanacağız" ve "Carrefour'dan alma zulme ortak olma" sloganları atıldı.

Haber-İş Sendikası, Türk Telekom'dan çalışanları için 'avans' talep etti! Haber-İş Sendikası, Türk Telekom'dan çalışanları için 'avans' talep etti!

Arkadaşlarının yaşadığı haksızlık karşısında sessiz kalmayan 150 işçi, çalışma arkadaşlarına destek olmak için günlerdir eylem yapıyor. Toplamda 300 kişinin çalıştığı depoda işverene karşı direniş sürdüren çalışanlar, amirleri tarafından tehditlere ve hakaretlere de maruz kalıyor. İşçiler kararlılıkla mücadeleyi sürdüreceklerini dile getirirken depoda çalışmalar durma noktasına geldi.