‘Çay Kurumu’ açılımına sahip olan ÇAYKUR, ülkemizin en önemli kuruluşları arasındadır. 1983 yılında yürürlüğe girmiş olan 2929 sayılı Kanun ile Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü, ‘Çay- Kur’ ismi altında bir kamu iktisadi kuruluşu statüsüne erişmiştir. 8 Haziran 1984 tarihinde yürürlüğe giren ve Kamu İktisadi Teşebbüslerini tekrar düzenleyen 233 sayılı KHK kapsamına dahil edilmiştir.

Ülkemizin en önemli tarım ürünlerinden olan çayın hem ülke topraklarımızda hem birçok dünya ülkesinde en kaliteli şekilde tüketilmesine aracılık eden ÇAYKUR, yalnızca ticari faaliyetler ile ilgilenen kişiler tarafından değil iş arayışı içerisinde olan kişiler tarafından da yakından takip edilmektedir. Dönem dönem pozisyonlara bağlı olarak dönem dönem ise toplu personel alımı ilanları yayınlayan firma, son olarak Nisan 2024 tarihinde 1000’i aşkın işçi alımı gerçekleştirmiştir. Peki, ÇAYKUR’un çalışma şartları nasıl? ÇAYKUR personel alımı ilanlarına nereden ve nasıl başvuru yapılır? İşte konuya dair ayrıntılar…

Çaykur Iş Başvurusu 2

ÇAYKUR İŞ POZİSYONLARI

ÇAYKUR’da çalışmak isteyen pek çok kişi firmanın aktif olan pozisyonlarına yönelik sorgulamalar gerçekleştirmektedir.

ÇAYKUR bünyesinde çalışmak isteyen kişiler vasıflarına göre farklı pozisyonlarda istihdam edilirler. Firma genellikle; beden işçisi ve çay eksperi gibi pozisyonları için ilanlar yayınlar. Yanı sıra engelli kadrosu ve eski hükümlü kadrosu da ÇAYKUR tarafından aktif tutulan başlıca pozisyonlar arasında yer almaktadır.

ÇAYKUR ÇAY EKSPERİ NE İŞ YAPAR?

ÇAYKUR tarafından dönem dönem yayınlanan çay eksperi alımı ilanları, birçok kişi tarafından yakından takip edilmektedir. Çay eksperlerinin görev tanımı oldukça merak edilmektedir.

Çay eksperliği alanında çalışmak isteyen kişiler, üretim aşamalarından, ekipmanların kullanımından ve kontrollerinden sorumlu tutulmaktalardır. Yanı sıra; üretim ortamının denetlenmesi, çayın kıyılma- kurutulma ve soldurulma işlemlerinin gerçekleştirilmesi ve çayın kokusunun test edilmesi de yine çay eksperlerinin görevleri arasındadır. Eksperler ürünü tasnifleme ve ambalajlama aşamalarında da aktif olarak görev alırlar.

ÇAYKUR ÇAY ESKPERİ MAAŞLARI NE KADAR?

ÇAYKUR bünyesinde çay eksperi olarak çalışmak isteyen pek çok kişi kurumun güncel maaş uygulamasını da bir hayli merak etmektedir.

Çay eksperleri, diğer birçok meslek grubunda olduğu gibi deneyimlerine bağlı olarak maaş alırlar. Deneyimin yanı sıra personelin girişkenliği, eğitimi ve diğer özellikleri de alacağı maaş üzerinden etkilidir.

TÜBİTAK, 29 personel alımı yapacak TÜBİTAK, 29 personel alımı yapacak

Çay eksperliği için deneyime bağlı olarak hesaplanmış olan güncel maaş tutarları şu şekilde özetlenebilir:

  • 0- 1 yıl aralığında deneyimli olanların maaşları 18 bin 300 TL ila 27 bin 800 TL aralığındadır.
  • 2- 4 yıl aralığında deneyimli olanların maaşları 19 bin 300 TL ila 31 bin 100 TL aralığındadır.
  • 5- 9 yıl aralığında deneyimli olanların maaşları 22 bin TL ila 32 bin 300 TL aralığındadır.
  • 10 yıl ve daha fazla deneyimi olanların maaşları 22 bin 700 TL ila 33 bin 800 TL aralığındadır.

ÇAYKUR PERSONEL ALIMI İLANLARINA NASIL BAŞVURU YAPILIR?

ÇAYKUR tarafından yayınlanan personel alımı ilanlarına nereden ve nasıl başvuru yapılabileceği de kurumun istihdam fırsatları kapsamında en sık sorgulanan konu başlıkları arasında yer almaktadır.

ÇAYKUR personel alımı ilanlarını genel olarak Türkiye İş Kurumu’nun online platformu üzerinden yayınlamaktadır. Son olarak nisan ayında İŞKUR üzerinden 1072 kişilik işçi alımının yapılacağını duyurmuş olan kurum, başvuruları nisan ayının sonuna kadar kurumun resmi web sitesi üzerinden kabul etmiştir.