Çalışma Hayatı

Çaykur işçisinden 6 aylık maaşla bir yıl geçinmesi isteniyor

Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Halil Çukutli, Çaykur'da yaşanan mevsimlik işçi sorunun hala çözülememesine tepki göstererek, "Bu çalışma şekli sosyal hukuk devleti ilkesiyle bağdaşmayan bir durumdur. Yıllardır devam eden bu gayri insani çalışma şekli sürdürülemez. Çaykur işçisi kimseden ayrıcalık beklemiyor, insani şartlarda bir çalışma hayatı istiyor" dedi.

Abone Ol

Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Halil Çukutli, Doğu Karadeniz'de yaş çay sezonunun başlamasıyla ilgili açıklama yaptı. Çukutli, Çaykur'da mevsimlik işçi sorununun en öncelikli meseleleri olduğunu vurguladı.

Çukutli, “Çaykur’da çalışan işçilerin çalışma sürelerinin artırılmasına yönelik önemli kazanımlar elde ettik. Ancak, talebimiz çalışma sürelerinin geçici işçilerle ilgili kanuna uygun olarak düzenlenmesi ve kalıcı bir çözüm üretilmesidir. Çay sektörü Türkiye için kritik bir sektördür ve Karadeniz halkının en önemli geçim kaynaklarındandır. Bu nedenle mevsimlik işçi sorununun artık kalıcı bir çözüme kavuşturulması gerekiyor” dedi.

ÇAYKUR İŞÇİSİ KİMSEDEN BİR AYRICALIK BEKLİYOR, SADECE HAKKINI İSTİYOR!

Çaykur işçisinden 6 aylık maaşla bir yıl geçinmesinin istendiğine dikkat çeken Çukutli, “Bu çalışma şekli sosyal hukuk devleti ilkesiyle bağdaşmayan bir durumdur. Yıllardır devam eden bu gayri insani çalışma şekli sürdürülemez. Çaykur işçisi kimseden ayrıcalık beklemiyor, insani şartlarda bir çalışma hayatı istiyor” ifadelerini kullandı.

Çukutli, Çaykur Genel Müdürlüğü, bölge milletvekilleri ve hükümet nezdinde girişimlerde bulunduklarını belirterek, Hak-İş Konfederasyonu olarak 13. Çalışma Meclisi toplantısında Çaykur ile ilgili taleplerini dile getirdiklerini söyledi. Çukitle, “Çaykur işçisinin yaşadığı sorunu her platformda dile getiriyoruz ve bu konudaki çabalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz” dedi.