Ekonomide aşanan dalgalanmalar günden güne çalışanların maaşlarına etki ederken, geçimini zor sağlayan işçiler işverenden maaş artışı talep edince işveren işçilerin bu talebini karşılıksız bırakıyor.

Elbistan'daki Çelikler Holding işçileri, şirketten yüzde 12 oranında bir iyileştirme zammı istedi. Fakat işveren, bu talebi reddederek yüzde 6 zam teklifinde bulundu. Teklifi yetersiz bulan işçiler, çalışma düzenlerinde yavaşlama kararı aldı. İşçilerin eylemleri nedeniyle işveren 8 işçiyi işten çıkardı. Mesai arkadaşlarının yaşadığı haksızlık karşısında sessiz kalmayan işçiler, arkadaşlarının eylemine katıldı. İş durdurma eylemi sonrası işten çıkarılan işçi sayısı 200'e ulaştı.

İŞTEN ATILDI, İNTİHAR ETMEYE KALKTI

İşten çıkarımlarla birlikte ekonomik kaygıları daha da artan bir işçi, silahla intihar girişiminde bulundu. Bu girişimi, çalışma arkadaşlarının ikna çabaları ile son buldu. Son anda intihardan vazgeçen  işçinin durumu, durumun vehametini ortaya koydu. İşçiler arasında yaşanan bu gelişmelere yönelik ise şirketten resmi bir açıklama gelmedi.

İHTARNAME ÇEKİLDİ

İşçiler, yaşadıkları mağduriyetin sona ermesi için  çeşitli yollara başvurdu. Bazı işçilerin tehdit edildiğine yönelik iddiaların gündeme gelmesi ise oldukça dikkat çekti. Çalışanlardan ilk 24 işçinin çıkış kodlarının değiştirilerek mağdur edildikleri öne sürüldü. Şirkette kalan işçilere noter aracılığıyla ihtarname gönderildi ve servis hizmetleri durduruldu. İşçiler, işe kendi imkanlarıyla geldiklerinde güvenlik tarafından içeri alınmadı ve noter huzurunda iş durdurma ihtarnamesi çekildi.

Van’da işten çıkarılan işçiler Bakan Işıkhan’a taleplerini iletti Van’da işten çıkarılan işçiler Bakan Işıkhan’a taleplerini iletti