Çalışma Hayatı

Dün eylem yaptılar, bugün işten atıldılar!

İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi’nde taşeron şirkete bağlı olarak çalışan sağlık işçilerinden 7’si işten atıldı. İşçiler yakın zamanda kötü çalışma koşulları ve düşük ücretlere karşı eylem yapmıştı.

Abone Ol

İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi'nde, ISS firmasına bağlı olarak çalışan taşeron temizlik işçileri, dün hastane önünde eylem yapmıştı. Düşük ücretlere ağır koşullarda çalıştırılan işçiler, iki gün süren iş bırakma eylemi gerçekleştirmişti.

Evrensel Gazetesi'nin haberine göre bugün ise bu eylemler işten çıkarılmayla sonuçlandı. Dünkü eylem sonrasıysa ISS, işçilerin çalışma koşullarını iyileştireceklerine dair bir açıklamada bulunmuştu. Fakat bugün durum, söylenenin tam aksi oldu...

ISS'nin işçileri iş başına davet etmesi üzerine işçilerin büyük bir çoğunluğu görev yerlerine geri döndü. Ertesi sabah işbaşı yapan işçilerden 7'si, başhekimlik tarafından çağırılarak ISS'nin açıklamasının ardından görev yerlerine dönmemeleri gerekçe gösterilerek tazminatsız olarak işlerine son verildi.

İşçiler, devamsızlık ve izin hakları konusunda tepki gösterirken başhekimliğin, işten çıkarılan işçileri geri alacağı sözünü verdiğini ancak bu sözü tutmadığını ifade etti. Hizmet-İş Sendikası üyesi işçiler, sendika avukatıyla birlikte dava açacaklarını ve mücadelelerine devam edeceklerini belirtti.