Hak-İş’ten 2024 ve 2025 yılında emekli olacaklarla ilgili önemli açıklama! Hak-İş’ten 2024 ve 2025 yılında emekli olacaklarla ilgili önemli açıklama!

Emeklilik başvuru, Turkiye.gov.tr adresi üzerinden e-devlet sistemine giriş yapılır. Arama kısmına aylık, emekli ya da gelir kelimelerinden herhangi bir yazılarak ekrana gelen 'gelir, aylık ödenek talep belgesinin verilmesi' bağlantısına tıklanır, gelen ekranda yeni başvuruya tıklanır tahsis talep türü olarak yaşlılık aylığı seçilir. 

SSK kapsamında aylık talep ediyorsanız 4A SSK, bağ-kur kapsamında aylık talep ediyorsanız 4B bağ-kur seçilir ve altta yer alan başvuru butonuna tıklanır. T.c kimlik numarası ve ad soyad ile ilgili ekrana otomatik olarak gelecektir. Maaş ödemesinin yapılacağı banka seçilerek açıklama kısmına bankanın talep edilen şubesi yazılır. İletişim bilgileri kısmında cep telefon numarasına başına 0 eklenmeden yazılmalıdır.

E-posta adresi de eklenebilir. Adres bölümünde ikametgah bilgisi ekrana otomatik olarak gelecektir. Tebliğin farklı bir adrese gönderilmesi talep edilmesi halinde farklı adres kısmına yeni adres yazılmalıdır. Yazılmış olan yeni adresin il ve ilçe kısımlarında doldurulması gerekmektedir. Bağ-kur emekli sandığı veya yurt dışından aylık alınması durumunda aylık alıyor mu kutucuğunda yer alan evet ya da hayır seçeneklerinden birini mutlaka işaretlenmesi gerekmektedir. 'İleri' butonuyla bir sonraki sayfaya geçiş yapılarak başvur kutucuğuna tıklandığında başvuru sosyal güvenlik kurumuna gönderilecektir.