Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri

Eğitim çalışanlarına promosyon müjdesi! İl Milli Eğitim Müdürlüğü duyurdu...

Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüklerinde görev yapan eğitim çalışanları için 36 aylığına 60.250 TL Promosyon teklifi verdi.

Abone Ol

Malatya görev yapan eğitim çalışanlarına 60.250 TL promosyon verileceği duyuruldu. Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Büyükşehir,Battalgazi ve Yeşilyurt Milli Eğitim Müdürlüklerinde görev yapan eğitim çalışanları için 36 aylığına 60.250 TL Promosyon teklifi verdi.

6 bankanın katılımıyla yapılan Maaş Promosyon İhalesinde, bugüne kadar en yüksek teklif, yani 60.250₺ üzerinden anlaşmaya varıldı. Anlaşma, Türkiye'de eğitim alanında yapılan yüksek promosyon anlaşması oldu.

İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, “Değerli eğitim camiamız, promosyon sözleşmesi için bankalarla yürüttüğümüz müzakereler tamamlanmış olup ihale sonucunda en yüksek teklif veren ilgili banka ile sözleşme imzalanmak üzere anlaşmaya varılmıştır. Promosyon bedeli tek seferde yatırılmak üzere 60.250₺  olarak belirlenmiştir. Eğitim camiamıza hayırlı olsun.” dedi.

Söz konusu uygulamaya TEÇ-Sen Genel Başkanı Ümit Demirel'den açıklama geldi.  Uzun bir süredir, banka promosyon anlaşmalarının merkezi olarak yapılması gerekliliğini sendika olarak her defasında altını çizdiklerini belirten Demirel, "Bunun gerçekleşmesi için çabalıyor ve banka promosyonlarını merkezi olarak yapan bakanlıkları da buna örnek olarak gösteriyoruz" dedi.

BAKANLIĞIMIZ BU KONUYA EL ATMALI

Banka Promosyonlarının merkezi olarak yapılmalması gerektiğini belirten Demirel, "Gördüğümüz ve müşahede ettiğimiz kadarıyla bankalar yılın ilk yarısında promosyon tekliflerini yukarı çekerken yılın yarısından sonra, özellikle yılın son çeyreğinde promosyon tekliflerini düşürüyorlar. Bu durumun nedenini araştırdığımızda karşımıza çıkan gerekçe ise “bankaların yıllık hedeflerinin olduğu, hedeflerini doldurmaya başladıklarında veya doldurduklarında promosyon tekliflerini düşürdüğü” gerçeğiyle karşılaşıyoruz. Hal böyle iken promosyon anlaşmaları yılın son çeyreğinde dolan kurumlarda görev yapan eğitim çalışanları yapılan yeni anlaşmalarda maalesef hak edilen promosyon ücretlerini alamıyor. Yine ve yeniden söylüyoruz.. Bakanlığımız mutlaka bu konuya el atmalıdır. Merkezi olarak yapılacak promosyon anlaşmaları hem promosyon ücretlerini artıracak hem de bakanlığımızda görev yapan tüm eğitim çalışanları açısından eşitliği tesis edecektir. Bakanlığımız artık mevzuat v.s. gibi gerekçeleri bir kenara bırakmalı, bu konuda inisiyatif almalıdır. Merkezi olarak yapılacak ve ciddi ücretler alınması kuvvetle muhtemel olan promosyon anlaşmaları hepimizin maddi olarak zorlandığı bu günlerde en azından bir yaramıza merhem olacak" dedi.