Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri

Eğitim Sen'in eyleminde 11 öğretmene gözaltı

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu protesto etmek için Meclis önünde basın açıklaması yapmak isteyen Eğitim-Sen üyelerine polis müdahale etti. 11 öğretmen gözaltına alındı.

Abone Ol

Eğitim-Sen, Öğretmenlik Meslek Kanunu'na ilişkin günlerdir eylemini sürdürüyor. Meclis önünde basın açıklaması yapmak isteyen sendika üyelerine polis ekiplerinden müdahale geldi. Yürüyüşleri sırasında sık sık polislerin uyarılarıyla karşılaşan sendika üyeleri eylemlerine devam etti. Polis müdahalesi ile 11 öğretmen gözaltına alındı.

Polis müdahalesi sonrası Meclis'in yanında bulunan Milli Egemenlik Parkı'nda bir araya gelen Eğitim-Sen üyeleri, gözaltına alınan 11 kişi serbest bırakılana kadar parkta nöbet tutacaklarını bildirdi.

SERBEST BIRAKILANA KADAR BURADAYIZ

Olayların ardından açıklama yapan Eğitim-Sen Genel Başkanı Kemal Irmak, "Gözaltında olan arkadaşlarımızın can güvenliğinden emin olmak ve bir an önce serbest bırakılmalarını istiyoruz. Bu barikatlar tarikat yurtlarında çocuklara cinsel istismarda bulunanlara, beşli çetelere kurulmuyor. Yapacağımız iş kolaydı. Bizi sabahtan beri yoruyorsunuz. Bizi kandırdınız. 'Yasa, yasa' dediniz. Biz o yasaları sizden daha iyi biliyoruz. Uyguladığınız faşizm. Arkadaşlarımız serbest bırakılana kadar Milli Egemenlik Parkı'nda nöbete devam ediyoruz" şeklinde konuştu.