Çalışma Hayatı

Emeklerinin karşılığında maaşlarını alamıyorlar!

MEB'e bağlı Olgunlaşma Enstitülerindeki çalışanlar 1 aydır maaş alamıyor. Çalışanlar, kendilerine bu konuyla ilgili herhangi bir açıklamanın da yapılmadığını söylüyor.

Abone Ol

MEB'e bağlı Olgunlaşma Enstitülerinde çalışanlar 1 aydır maaş alamıyor. Beyoğlu Olgunlaşma Enstitüsü'nde çalışan bir ustabaşı, yaklaşık 90 bin çalışanın son maaşlarını 2 ay önce aldıklarını, bakanlıkta maaş bütçesinin olmadığı yönünde söylentiler olduğunu belirtti.

Çalışanlar maaş alamadıkları için zor bir dönemden geçiyor. Kiralarını ödemekte zorlanıyorlar ve kredi kartlarıyla yaşamlarını idame ettiriyorlar. Kurumda 80 kişi çalışıyor ve ürettikleri eserler bakanlık tarafından kendi mağazalarında satılıyor. Satış fiyatları kurumun içindeki memurlar ve usta öğreticiler tarafından belirleniyor ancak usta öğreticiler herhangi bir ek ücret almıyorlar.

Enstitüde çalışan bir ustabaşı, “Yaklaşık 90 bin civarında çalışan var, biz kendi kurumumuzda toplamda 1 aydır maaş almıyoruz, en son maaş alımımızın üzerinden 2 ay geçti. Herkes inanılmaz zor bir dönemden geçiyor. Kiralarımızı ödemekte çok zorlandık, herkes kredi kartlarıyla yaşamını idare etme durumunda kaldı. Satışı yapılan eser/ürünlerin ücretleri kurumların içerisinde bulunan memurlar ve usta öğreticiler tarafından belirleniyor. Usta öğreticiler herhangi bir ek ücret kazanmıyorlar ürettiklerinden” dedi.