Çalışma Hayatı

Emekli aylıklarına zam gündemde!

En düşük emekli aylığına zam Genel Kurul'da görüşülecek! İşte detaylar...

Abone Ol

TBMM Genel Kurulu, vergi ve sosyal güvenlik alanına ilişkin kanun teklifi ile 9. Yargı Paketi'ni görüşecek. Ayrıca, en düşük emekli aylığının 12 bin 500 lira olmasını da içeren kanun teklifi ele alınacak. Sahipsiz hayvanlara ilişkin teklifin komisyon süreci devam ederken, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine başlanacak.

Genel Kurul, 23 Temmuz Salı günü başlayacak ve ilk olarak Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni görüşecek. Bu teklife göre en düşük emekli aylığı 12 bin 500 liraya yükseltilecek ve vergi aslı uzlaşma kapsamından çıkarılacak. Ayrıca, mükelleflerin aylık ve yıllık hasılat tutarları, günlük hasılat tutarlarının ortalaması alınarak belirlenecek.

3 KATI CEZA UYGULANACAK!

Değerli metallerin, borsa değerlemesiyle altın, gümüş, platin ve paladyum gibi kıymetli metallerin değeri belirlenecek olup kredi kartı, banka kartı, ön ödemeli kart, karekod, elektronik cüzdan ve benzeri ödeme araçlarıyla yapılan tahsilatlarda, kendi mükellefiyeti adına kayıtlı olmayan ödeme sistemleri veya cihazları aracılığıyla yapılan işlemlerde, tahsilatı yapan mükelleflere ve bu sistem veya cihazları kullandıranlara her bir işlem için belirlenen özel usulsüzlük cezasının 3 katı ceza uygulanacaktır.

Deprem yardımlarından KDV istisnası sağlanacak. Yurt dışına çıkış harcı 500 liraya yükseltilecek. Kamu görevlileri sendikasının bulunduğu hizmet kolunda en az yüzde 1 sendika üyesi olabilecek. Bu durumda üyelik ödentisi kesilen kamu görevlilerine toplu sözleşme ikramiyesi ödenecek, ancak toplu sözleşme desteği verilmeyecek.