Emekli olmak isteyen vatandaşlar, 2024'de mi yoksa 2025'de mi emekli olmalarının daha avantajlı olduğunu araştırmaya devam ediyor. Konuya ilişkin alanında uzman pek çok isim açıklamalarda bulunuyor. Bu açıklamalarda emeklilik günü yaklaşan vatandaşların 2024 yılında emeklilik kararı almasının daha avantajlı olacağı söyleniyor.

En Kocaeli Gazetesi Yazarı Engin Şahin, sanayi kenti olan Kocaeli'nde korkutan tabloyu gözler önüne serdi. Binlerce kişinin emekliliğe ayrılması ile sanayi sektörünün ciddi anlamda baltalanacağını belirten Şahin, yaşanan 2024- 2025 emeklilik çıkmazının sanayi şirketlerini büyük sekteye uğratacağına dikkat çekiyor.

Sosyal Güvenlik Uzmanı emekli olacakları uyardı! Bunlara dikkat etmelisiniz... Sosyal Güvenlik Uzmanı emekli olacakları uyardı! Bunlara dikkat etmelisiniz...

Haftalık köşe yazısında Büyükşehir Belediyesi'nde ve şirketlerinde çalışan vatandaşların emeklilik dilekçesi vermeye başladığını belirten Şahin, alanında tecrübeli işçilerin bir anda iş bırakıyor olmasınının son derece endişeli bir durum olduğunu ifade ediyor. Şahin, tdedi.

İşten ayrılan kalifiyeli çalışanların yerine aynı deneyime sahip çalışanların gelmesinin pek mümkün görünmediğini belirten Şahin, fabrikalarda ve belediyelerde tecrübeli iş kaybının bu kadar hızlı yaşanmasının normal ve doğru olmadığını da söylüyor.

YENİ DÖNEMDE KALİTE DÜŞECEK

Çalışanların emekli olunca daha düşük ücret alacakları korkusu, hızlı emeklilik kararını da beraberinde getiriyor. Alanında uzman çalışanların bir anda emekliliğe ayrılması, ardından oluşacak 'kalite' sorununu da akıllara getiriyor. Özellikle sanayi alanında çalışanlarda aranan en önemli kriter deneyim ve tecrübe olurken, emeklilik kararı veren işçilerin ardında kalifiyeli eleman bulunup bulunmadığı sorusu gündeme geliyor. Yazar Şahin, bu konuda da sanayi kentlerinin oldukça sıkıntıya düşeceğini belirtiyor. Çalışma hauatında her geçen yıl kalitenin düştüğünü belirten Şahin, yeni dönemde bu durumun daha da artacağını ifade ediyor.

Yaşanan bu süreç hakkında da tahminlerini paylaşan Şahin, ekonomik olarak darda olan belediyelerin emekliliğe ayrılan vatandaşların ardından herhangi bir işçi alımıda yapamayacağını öngördüklerini belirtiyor.