Prof. Dr. Aziz Çelik, maaşları hesapladı! Emekliyle dalga geçmek olur Prof. Dr. Aziz Çelik, maaşları hesapladı! Emekliyle dalga geçmek olur

HAK EMEK DER Genel Başkanı Remzi Karataş, en düşük emekli aylıklarının 12 bin 500 lira olarak açıklanmasının ardından açıklamalarda bulundu. Söz konusu rakamın beklentileri karşılamadığını ifade eden Karataş, "Emeklilerimizin Temmuz zammına Ilişkin umutlu bekleyişleri sürerken, en düşük emekli aylığının 12 Bin 500 liraya yükseltilmesi yönündeki kanun taslağının TBMM’ye sunulması, emeklilerimizin beklentilerini karşılamamaktadır. Her ne kadar 10 bin liradan 12 Bin 500 liraya yükseltilmesi olumlu Ise de, ekonomik hayat şartları karşısında bu rakamın son derece yetersiz kalacağı kamuoyunun malumudur" diye konuştu.

Ücretlerin asgari ücret düzeyine çıkarılması gerektiğini ifade eden Karataş, "TBMM’den ve hükümetimizden bu yönde umut verici bir müjdeyi tüm emeklilerimiz beklemektedir. Aksi halde; emeklilerimizin hayat şartları karşısındaki sıkıntıları ve zorlukları devam edecektir" diye konuştu.