Türkiye İstatistik Kurumu, 'Yükseköğretim İstihdam Göstergeleri, 2023' haber bültenini yayımladı.

TÜİk, üniversite mezunlarının en fazla hangi meslek kolunda kazanç sağladığını araştırmaları sonucunda öğrendi... İşte ylık ortalama kazancı en yüksek 5 bölüm...

Emekli aylıkları ve asgari ücretin iyileştirilmesine yönelik önerge Meclis'te Emekli aylıkları ve asgari ücretin iyileştirilmesine yönelik önerge Meclis'te

TÜİK'in açıkladığı en yüksek maaşlı 5 bölüm sırasıyla pilotaj, matematik mühendisliği, uçak mühendisliği, kontrol ve otomasyon mühendisliği, gemi makineleri işletme mühendisliği olduğu görüldü.

Ön lisans mezunlarının kazanç durumları incelendiğinde, aylık ortalama kazancı en yüksek 5 bölüm, perakende satış ve mağaza yönetimi, polis meslek eğitimi, uçak teknolojisi, marka iletişimi ile elektrik enerjisi üretim, iletim ve dağıtımı olarak sıralandı.

Lisans mezunu olan ve SGK 4/A kapsamında ücretli çalışanların, öğrenim gördükleri alana uygun meslek gruplarında çalışma oranı incelendiğinde, en yüksek oranların sağlık ve refah (%79,3), iş, yönetim ve hukuk (%79,3), mühendislik, imalat ve inşaat (%63,9), eğitim (%62,7) ile bilişim ve iletişim teknolojileri (%59,4) alanlarında olduğu görülmektedir. En düşük uyum oranı ise sosyal bilimler, gazetecilik ve enformasyon alanında (%19,9) gerçekleşmiştir.