Belediyede şoför olarak çalışan bir işçi, Hizmet-İş’ten istifa etmediği takdirde çöp toplatılacağı şeklinde tehdit edildi. Güvenlik şefi olan başka bir işçi ise çöp toplamaya verildi.

İŞÇİLER TEK TEK ARANARAK TEHDİT EDİLİYOR

Hizmet-İş Sendikası Van Şube Başkanı Fatih Akdeniz, üyelerinin baskı ve tehditlerle istifa ettirilmeye ve yandaş sendikalara üye yapılmaya zorlandığını belirtti.

Akdeniz, Erciş Belediyesi'nde kadrolu işçi olan, Makine İkmal Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Erbel şirketi yönetiminde yetki verilen A.E isimli bir belediye çalışanı tarafından üyelerinin aranarak istifa baskısı yapıldığını, mobbing ve unvan değişikliği gibi yöntemlerle tehdit edildiğini söyledi.

DEM Partili Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi evlat nöbetindeki anneyi de işten çıkardı DEM Partili Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi evlat nöbetindeki anneyi de işten çıkardı

HİZMET-İŞ’TEN BASKI VE TEHDİTLERE TEPKİ

Erciş Belediye Başkanına çağrıda bulunan Akdeniz, işçilere yapılan baskıları durdurması konusunda uyarıda bulunarak işçilerin istediği sendikaya üye olma özgürlüğüne saygı duyulmasını istedi.

YASAL İŞLEMLERİ BAŞLATMA UYARISI

Hiç kimsenin zorla veya tehditle başka bir sendikaya üye yapılamayacağını ve buna yönelik eylemlerin hukuken suç teşkil ettiğini hatırlatan Akdeniz, baskı ve tehditlerle sendikadan istifa ettirme faaliyetlerine devam edilmesi halinde yasal işlemleri başlatacakları uyarısında bulundu.