Erdemir, Türkiye'nin küresel çelik gücü olarak yaklaşık 60 yıldır Türkiye ve bölgesinin ekonomik-sosyal kalkınmasına destek sağlıyor. Net sıfır yol haritası kapsamında yeşil çelik yolculuğuna devam eden Erdemir, stratejik öneme sahip ürünler başta olmak üzere katma değerli ürün çeşitliliğini ve kapasitesini artırmak için yatırımlar yapacak.

Erdemir Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker "Net sıfır yol haritamız sadece şirketimizin değil ülkemizin geleceğine yapılan yatırımdır. Erdemir planlarını ülkemiz sanayisinin bugün ve gelecekteki ihtiyaçlarının en üst seviyede karşılanması yönünde yapıyor. Erdemir’in Özel Endüstri Bölgesi statüsü kazanması kapasite artırımı, ürün çeşitliliği ve yeşil dönüşüm yatırımlarının hayata geçirilmesi için ivme sağlayacak. Erdemir var olduğu sürece Ereğli ile birlikte gelişecek” dedi.

Mersin Üniversitesi Öğretim ve Araştırma Görevlisi alacağını duyurdu Mersin Üniversitesi Öğretim ve Araştırma Görevlisi alacağını duyurdu

Peker'in açıklamalarına göre, 1965'te başlayan üretim macerası bugün 5 milyon tonluk devasa bir kapasiteye ulaştı. Şirket, sadece ülkemizin değil, birçok sektörün ihtiyaçlarını karşılayan uluslararası standartlarda ürünler sunmaya devam ediyor. Yeşil çelik üretimi için başlattığı süreçle Erdemir, hem çevreye duyarlı bir üretim anlayışı benimsiyor hem de gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmayı amaçlıyor.

OYAK Maden Metalürji Şirketleri'nin 3,2 milyar dolarlık yatırım kararı, Erdemir'in bu dönüşümdeki kararlılığını gözler önüne seriyor. Bu kapsamlı yatırımlar, 2030 yılına kadar kademeli olarak hayata geçirilecek ve şirketin üretim süreçlerinde köklü değişikliklere yol açacak.

ZONGULDAK, ÖZEL ENDÜSTRİ BÖLGESİ İLAN EDİLDİ

29 Ağustos tarihinde yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Erdemir’in Zonguldak Özel Endüstri Bölgesi olarak ilan edildiğini belirten Peker,  yatırımların daha da hızlanacağını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’nin en büyük ilk beş sanayi kuruluşu arasında yer alan Erdemir, planlarını ülkemiz sanayisinin bugün ve gelecekteki ihtiyaçlarının en üst düzeyde karşılanması yönünde yapmaktadır. Erdemir, stratejik öneme sahip ürünler başta olmak üzere katma değerli ürün çeşitliliğini artırmak için yatırımlar gerçekleştirecek. Özellikle kapasite artırımı ve ürün çeşitliliği hedefiyle planlanan ancak alan olmadığı için belki de başka lokasyonlara kaydırmak zorunluluğu ile karşılaştığımız yatırımlarımızı Ereğli’de değerlendirebileceğiz.”

500 KİŞİLİK İSTİHDAM YARATILACAK

Erdemir’in 5 binin üzerinde kişiye doğrudan, 10 binin üzerinde dolaylı istihdam sağladığına dikkat çeken Genel Müdür Peker, bahsi geçen yatırımlar ile ilk etapta 1.000, sonrasında ise 500 kişiye ek istihdam sağlanacağını açıkladı.

Peker, Erdemir’in Özel Endüstri Bölgesi ilan edilmesi hakkındaki yorumlara “Özel Endüstri Bölgesi statüsü sadece Erdemir’e sağlanmış değildir. Erdemir ülkemizdeki 30 özel endüstri bölgesinden sadece biridir. Yasanın gerektirdiği koşullara sahip görüldüğü değerlendirilerek bu statü tanınmıştır. Erdemir Özel Endüstri Bölgesi statüsüyle yasalardan, mevzuatlardan, düzenlemelerden muaf tutulmuş da değildir. Günümüzün yoğun rekabet ortamında varlığını güçlendirerek sağladığı katma değeri sürdürmeyi hedefleyen Erdemir, yasalar çerçevesinde faaliyetlerini yürütmektedir. Erdemir’in, ülkemizin ya da Ereğli’nin zararına faaliyette bulunması söz konusu olamaz. Üretime başladığı 1965 yılından bu yana Ereğli ile birlikte büyüyen Erdemir, sosyal sorumluluğunun farkında bir şirket olarak, pay sahiplerinin haklarının gözetilmesi esasından uzaklaşmadan, tüm paydaşlarının beklentilerini dengeli şekilde yerine getirmeye, ilgili kurumlarla iş birliği içinde bölgeye katkı sağlamaya devam edecektir. Erdemir var olduğu sürece Ereğli ile birlikte gelişecektir” diye yanıt verdi.