1999 yılında İstanbul’da kurulan Fatura Ödeme Merkezi, 2001 yılında Kayışdağı’nda ilk şubesini hizmete açmıştır.

İkinci şubesini Sultanbeyli’de açan Fatura Ödeme Merkezi, sonrasında ise hızla büyümüş ve Türkiye’nin dört bir yanında şube sahibi olmuştur.

WOMEN-UP projesi nedir? WOMEN-UP projesi nedir?

Günümüzde halen büyümeye devam eden ve bu kapsamda da bayilik hizmeti sunan Faturamatik, girişimciler tarafından sık sık sorgulanmaktadır. Peki, Faturamatik bayiliği nasıl alınır? Faturamatik bayiliği başvurusu nasıl yapılır? İşte ayrıntılar…

Faturamatik Bayilik

Faturamatik Bayilik Şartları Nelerdir?

Faturamatik bayiliği şartları bu alanda, güvenilir bir markanın çatısı altında hizmet vermek isteyen birçok girişimci tarafından merak edilmektedir.

Faturamatik’in bayiliği şartları güncel olarak şu şekilde sıralanabilir:

  • Finansal birikime sahip olmak,
  • Firmanın talep ettiği odalara kayıt yaptırmak,
  • Açılacak bayinin en az 20 metrekare büyüklüğünde olması,
  • Bayilik açılmak istenen caddede başka bir fatura ödeme merkezinin bulunmaması,
  • Bayilik için vergi levhasının alınması,
  • Bayilik için ilgili belediyeden izin alınması.

Faturamatik Bayilik Ücreti Ne Kadar?

Faturamatik bayilik ücreti arama motorları üzerinden sık sık sorgulanan konu başlıkları arasında yer almaktadır. Girişimciler tarafından yapılan bu sorgulamanın sonuçları, her sene değişmektedir.

Faturamatik bayiliği talep eden kişilerin bayilik ücretinin yanı sıra bazı harç ödemelerini de gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Ayrıca bayiliğin açılmak istendiği lokasyon ve ilgili dükkanın özellikleri de fiyatı direkt olarak etkilemektedir.

2023 verilerine göre Faturamatik bayiliği için en az 350 bin TL’lik bir sermayeye sahip olunması gerekmektedir. Bu bedelin 2024 yılı itibari ile daha da yükseldiği tahmin edilmektedir.

Faturamatik Franchise Nasıl Alınır?

Faturamatik bayiliği almak için yukarıda sıralamış olduğumuz bayilik başvuru şartlarının sağlanması gerekiyor. Yanı sıra başvuru sahibinin sabıka kaydı, imza sirküleri, nüfus cüzdanı, vesikalık fotoğrafı, ikametgah belgesi ve vergi levhası gibi evrakları da Faturamatik yönetimine ibraz etmesi gerekiyor.

Tüm şartları sağlayan ve ilgili evrakları da toplayan kişiler, Faturamatik’in resmi web sitesinde yer alan bayilik başvuru formunu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurarak başvurularını tamamlayabiliyorlar.

Faturamatik Kaç Tane Bayisi Var?

Faturamatik bayi sayısı, firmadan bayilik talep etmek isteyen girişimciler ve bir fatura ödeme merkezine ihtiyaç duyan tüketiciler tarafından sık sık sorgulanmaktadır. Tüketiciler kendilerine en yakın Faturamatik’i bulabilmek adına böyle bir sorgulama gerçekleştirirlerken girişimciler de bayilik için en iyi noktayı tespit edebilmek amacı ile sorgulama işlemlerine devam etmektelerdir.

2020 yılı verilerine göre Faturamatik’in bayi sayısı 7 bin 400 civarındaydı. En çok İstanbul’da bayisi bulunan firmanın 2024 yılında kaç adet bayisinin olduğu tam olarak bilinmiyor.

Faturamatik Müşteri Hizmetleri İletişim Numarası Nedir?

Faturamatik müşteri hizmetleri iletişim numarası, firma ile problem yaşayan ya da dilek ve önerilerini iletmek isteyen tüketiciler tarafından oldukça merak edilmektedir. Yanı sıra girişimciler de bayilik ile ilgili bilgi alabilmek adına Faturamatik müşteri hizmetleri telefon numarasını sorgulamaktalardır.

Fatura Ödeme Merkezi’nin aktif olarak kullandığı müşteri iletişim numaraları, ‘444 28 18’ ve ‘0216 561 34 34’ şeklindedir.

Firmaya öneri ve şikayetlerini iletmek isteyen müşteriler, firmanın ‘[email protected]’ şeklinde olan mail adresine ileti gönderebilirler Diğer konular için ise firmanın ‘[email protected]’ şeklinde olan ikinci mail adresi kullanılabilmektedir.

Müşterilerin yanı sıra girişimciler de yukarıda belirtmiş olduğumuz mail adresleri ve müşteri hizmetleri iletişim numaraları aracılığı ile bayilik ile ilgili bilgi edinebilirler.