Perakende sektöründe ilerlemek isteyen birçok kişinin yakından takip ettiği markalar arasında bulunan Gratis, arama motorlarına da sık sık konu olmaktadır. Kendi markasına ait olan ürünlerin yanı sıra birçok markanın kozmetik ürünlerini de mağazaları aracılığı ile tüketicilerin beğenilerine sunan Gratis’te nasıl kariyer yapılabileceği merak edilmektedir.

Türkiye’nin dört bir yanında mağazaları bulunan Gratis’te iş fırsatı yakalamak isteyen kişiler için hazırlamış olduğumuz bu içeriğimizde; firmanın çalışma şartlarına, maaşlarına ve diğer özelliklerine dair birtakım bilgilendirmelerde bulunduk. İşte ayrıntılar…

Gratis Iş Başvurusu

GRATİS İŞ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Gratis’te çalışmak isteyen kişiler arama motorları aracılığı ile firmanın güncel iş ilanlarını yakından takip etmektedir. Gratis’in iş ilanlarına nasıl ve nereden başvuru yapılabileceği merak edilmektedir.

Gratis zaman zaman kendi kurumsal web sitesi üzerinden zaman zaman ise Kariyer.net gibi kariyer platformları üzerinden iş ilanları yayınlamaktadır. Söz konusu personel alımı ilanlarına platformlar üzerinden online olarak başvuru yapılabileceği gibi iş ilanının verildiği mağazalara şahsen gidilerek de başvuru yapılabilmektedir. Gratis yönetimi söz konusu başvuruları kısa süre içerisinde değerlendirip olumlu görüş belirttikleri adaylara geri dönüş yapmaktadır.

GRATİS PERSONEL MAAŞLARI NE KADAR? 2024

Gratis’te kariyer yapmak isteyen birçok kişinin en çok merak ettiği konu başlıkları arasında firmanın maaş ödemeleri yer almaktadır. Gratis personel maaşları, arama motorlarına sık sık konu olmaktadır.

Gratis’te personel maaşları pozisyonlara ve deneyime göre değişiklik göstermektedir. 2024 yılı Gratis personel maaşları ortalama olarak şu şekilde sıralanabilir:

  • Kasiyer maaşı: 17 bin 500 TL
  • Satış danışmanı maaşı: 17 bin 500 TL
  • Müdür yardımcısı maaşı: 21 bin TL
  • Mağaza müdürü maaşı: 26 bin 500 TL
  • Bölge sorumlusu maaşı: 30 bin TL
  • Gratis Beauty personel maaşı: 17 bin 500 TL ila 22 bin 500 TL aralığında

GRATİS PART TİME PERSONEL MAAŞI NE KADAR? 2024

Gratis bazı mağazalarında part time çalıştırmak üzere personel alımı yapmaktadır. Part time çalışan elemanlar haftada 30 saatlik çalışma süresini doldurmak durumundalardır. Çoğunluk ile üniversite öğrencisi olan bu kişilere ayda ortalama olarak 11 bin 500 TL’lik bir ödeme yapılmaktadır.

GRATİS ÇALIŞMA KOŞULLARI

Gratis çalışanlarının haftada 1 gün olacak şekilde izin kullanma hakları bulunmaktadır. Bu izinler genel olarak hafta içi kullanılmalıdır. Her ayın 5’inde maaş alan Gratis çalışanları, performanslarına bağlı olarak prim sisteminden de yararlanabilmektelerdir. Yanı sıra çalışanlara yakacak yardımı, yemek ödemesi, bağlılık ödemeleri ve özel sağlık sigortası gibi çeşitli hakların da tanımlandığı bilinmektedir.

GRATİS ÇALIŞMA SAATLERİ

Gratis çalışanları 09:00 ila 21:00 saatleri arasında çalışmaktalardır. Haftada 45 saati aşmayacak şekilde çalışan full time personeller için vardiya sistemi de mevcuttur. Sabah vardiyası 08:30 ila 16:30 saatleri arasında, akşam vardiyası ise 13:00 ila 21:00 saatleri arasındadır. Part time elemanların çalışma saatleri ise mağaza yönetimi tarafından belirlenmektedir.

GRATİS İŞ BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Gratis personel alımı ilanı başvuru şartları da birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Başvuru yapılacak olan pozisyona bağlı olarak değişiklik gösteren kriterler genel olarak şu şekilde sıralanabilir:

TÜBİTAK, 29 personel alımı yapacak TÜBİTAK, 29 personel alımı yapacak
  • 18 yaşından büyük 35 yaşından küçük olmak,
  • Esnek çalışma saatlerine uyum göstermek,
  • Kişisel bakıma ve dış görünüme özen göstermek,
  • Hedef odaklı çalışabilmek,
  • Aktif olarak satış yapabilmek,
  • İkna kabiliyeti yüksek olmak,
  • En az lise mezunu olmak,
  • Satış sektöründe tecrübesi bulunmak.