Haber- Sen Adana 7 No’lu Şubesi, Cemalpaşa Postane’si önünde PTT çalışanlarının hakları için basın açıklaması düzenledi. PTT çalışanlarının çalışma koşullarının ağırlığı,  iş yerlerinde yaşanan mobbing ve haklarını alamamaları yönündeki sorunları için bir araya gelen sendikalılar, çalışanların yükünün azalması için öncelikle kadrolu personel alınması yönünde çağrıda bulundu. 

Oba Makarna’nın patronu da sendika karşıtı çıktı! Oba Makarna’nın patronu da sendika karşıtı çıktı!

Şube Basın Yayın Sekreteri Gülcan Aydın, Adana PTT Başmüdürlüğüne bağlı şubelerde çalışan PTT çalışanlarının tek başına çalıştırıldığını, ihtiyaç olmamasına rağmen başmüdürlüğe geçici personel görevlendirildiğini ifade ederek, "Adana PTT başmüdürlüğünü ve PTT Genel Müdürlüğünü bu konuda net tutum alıp gerekli çalışmaları yapmaya davet ediyoruz" dedi. 

PTT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ACİL ALIM YAPMALI

Aydın ayrıca, pazar günleri izinli olmalarına rağmen çalışanların mesaiye zorlandığına ve insanlık dışı koşullarda çalıştırıldıklarına vurgu yaptı. Bu sorunun çözülmesi için acilen kadrolu personel alımının yapılması gerektiğini dile getiren Aydın, PTT Genel Müdürlüğü'nü acilen adım atmaya çağırdı.

PTT Genel Müdürlüğü'ne defalarca personel eksikliği ile ilgili raporlar sunulduğu, ancak taşeron personel alımı dışında bir çözüm sunulmadığı belirtildi. Personel eksikliğinin, şikayetlerin artmasına ve hizmet kalitesinin düşmesine yol açtığı, bu durumun "Şikayet Var" platformunda yer alan 145 bin 381 şikayetle doğrulandığı ifade edildi. PTT'nin mevcut sorunların geçici çözümlerle giderilemeyeceği, güvencesiz istihdamın patronları zenginleştirdiği, kamu kurumlarının ise çalışanlarının mutluluğunu düşünmesi gerektiği vurgulandı. PTT personelinin iş yükünü azaltacak ve hizmet kalitesini artıracak tek çözümün kadrolu personel istihdamını artırmak olduğu söylendi.