Genel Kurula, HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkan Mahmut Arslan, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci,  HAK EMEK-DER Kurucu Başkanı Bayram Altun ve sendika başkanları ile yönetim kurulu üyeleri katıldı.

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan, gerçekleştirilen genel kurulda HAK EMEK-DER’in emeklilerin haklarını korumak adına çok önemli adımlar atacağına ve emeklilerin sorunlarını, taleplerini daha hızlı ileteceğini belirtti. Genel kurulun hayırlara vesile olmasını dileyen Arslan,  yeni yönetim kuruluna da başarılar dileğinde bulundu.

Genel kurulda bir konuşma yapan Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Hak-İş’e bağlı sendikaların Hak Emek-Der’e destek vermesini istedi.

Emekhak

HAK EMEK-DER’in kuruluşunun sembolik olmadığını ifade eden Arslan, “Yüz binleri, milyonları üye yapacağız ve hükümet, parlamentoyu, siyaseti etkileyeceğiz, yönlendireceğiz ve onların talepleri doğrultusunda bir mücadele yürüteceğiz” dedi.

Yeni yılda memur ve emeklilere ne kadar zam yapılacak? Yeni yılda memur ve emeklilere ne kadar zam yapılacak?

HAK EMEK-DER’İN KURULUŞ AMACI VE FAALİYETLERİ NELER?

HAK EMEK-DER Kurucu Başkanı ve Özçelik-İş Genel Başkan Yardımcısı Bayram Altun, genel kurulda yaptığı konuşmada Hak Emek-Der’in kuruluş faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Altun, şunları kaydetti: “Derneğimiz 10 Kasım 2023 Tarihinde Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’ne müracaatla resmi kuruluşunu gerçekleştirmiştir, Derneğimiz faaliyetlerinin yürütüleceği ofis kiralanarak bütün büro malzemeleri temin edilmiştir, Derneğimiz ile ilgili Zorunlu Defterler alınarak Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’ne tasdik ettirilmiştir, Derneğimizin Web sitesi kurulup Sosyal Medya (Twitter, Facebook ve YouTube) açılmıştır.

HAKKI BÜYÜKHARBUTLU DERNEĞİN İLK ÜYESİ OLDU

Derneğimiz adına yeni “Üyelik Formu” düzenlenmiştir, Hak-İş Konfederasyonumuzun İsim babası ve kurucu üyesi olan Değerli büyüğümüz ve ağabeyimiz Hakkı Büyükharbutlu 12 Aralık 2023 Tarihinde evinde ziyaret edilerek Derneğimizin ilk üyeliği yapılmıştır, Derneğimizin yeni Amblemi karara bağlanmıştır, Derneğimiz adına Ziraat Bankası Çukurambar Şubesinde Hesap açılmıştır, 03 Mayıs 2024 Tarihi itibariyle değerli katkılarınız neticesinde Derneğimize toplam 2.050  üye kaydı yapılmıştır.

Hak Emekliler Derneği Yönetim Kurulu olarak Hak-İş Konfederasyonumuzun Genel Başkanı Mahmut Arslan’ı 08 Aralık 2023 tarihinde ziyaret ettik.

Hak-İş Konfederasyona bağlı Üye Sendika Başkanlıklarından Hak Emekliler Derneğimizin örgütlenme çalışmalarına desteklerini talep ettik. Konfederasyonumuzun Genel Başkanı Mahmut Arslan imzalı Üye Sendika Başkanlıklarına gönderilen yazıda tüm emeklilerimizin HAK EMEK-DER çatısı altında toplanmasına yönelik destek çağrısından dolayı ve her platformda bu desteklerini gündeme getirdikleri için şahsım ve yönetim kurulu adına zat-ı âlilerine şükranlarımızı arz ediyoruz”