Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kamu-Sen Sendikasının 29. Olağan Genel Kurulu’na katıldı.  

Hak-İş ilk yurtdışı temsilciliğini KKTC’de açtı!

Hak-İş Konfederasyonu ve KKTC Kamu-Sen ilişkilerinin 35 yıla yaklaştığını belirten Arslan, “HAK-İŞ Konfederasyonumuz ile Kamu-Sen Sendikamız arasındaki ilişkiler her gün daha da güçlenerek büyüyor. Geçtiğimiz aylarda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde HAK-İŞ'in ilk yurtdışı temsilciliğini açtık. İlk yurtdışı temsilciliğimizi Lefkoşa'da açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kamu-Sen Başkanı'nın temsilcimiz olarak görevi kabul etmesinden dolayı da teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bir fabrikada daha yangın çıktı! Bir fabrikada daha yangın çıktı!

MahmutarslantoplantıKKTC’nin Tüm Dünya Tarafından Tanınmasını İstiyoruz

HAK-İŞ’in ulusal ve uluslararası sendikal hareketin çok etkin bir paydaşı olduğunu ifade eden Arslan, Kıbrıs sorununun çözümü ve Türkiye’nin AB üyeliği konusunda etkin çalışmalar yürütüldüğüne dikkat çekti. Arslan, “Dolayısıyla ülkemizde ve dünyada olup biten her şeye karşı hem söyleyecek sözü olan, çözümleri olan bir konfederasyonuz. Gerektiğinde tavır almasını bilen bir sivil toplum örgütüyüz. Bu hassasiyetimizle başta KKTC’ye uygulanan izolasyonların kaldırılması, geçmişten kalmış olan federal bir kısım çözümlerin bir kenara bırakılıp KKTC’nin bütün dünya tarafından tanınması konusunda üzerimize düşen sorumluluğu her zaman yerine getiriyoruz” dedi. 

Ülkenin çocukları geleceklerini Kuzey Kıbrıs’ta değil Batı da araması bizleri üzüyor!

KKTC Kamu-Sen Sendikasını uluslararası sendikal harekette etkin ve tanınır bir noktaya taşımaya çalıştıklarını söyleyen Arslan, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin daha fazla desteklenmesini istiyoruz. Bu ülkede yaşayan Türklerin ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasi alanda güçlü, etkin bir devlet olarak ayakta kalmasını istiyoruz. Güney'e çalışmaya giden insanlar olması bizleri çok üzüyor. Bu ülkenin çocuklarının geleceğini Kuzey Kıbrıs'ta değil de batıda araması bizleri üzüyor. Onun için hem Türkiye’yi hem KKTC’yi ekonomik anlamda güçlü bir devlet olarak birlikte inşa etmek için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmemiz gerekiyor” diye konuştu.

MahmutarslankktcGeleceğimiz Bu Topraklardadır

KKTC’de yaşayanların geleceklerini bu adada görmeleri gerektiğini belirten Arslan, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin başarısı bizim başarımızdır. KKTC'nin gelecekte güçlü bir devlet olması için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız. Burada yaşayan Türklerin kendi geleceklerini bu adada gördüğü bir Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni hayal ediyoruz. Ben bu hayalin gerçekleşeceğine inanıyorum” dedi.

Filistin’de yıllardır devam eden katliamlara da değinen Arslan, AB’nin Siyonist İsrail’e destek vermesinin kabul edilemez olduğunu belirtti. Arslan, “Avrupa Birliği'nin özellikle merkez ülkelerinin Filistin konusundaki takındıkları tavrı lanetliyoruz. Avrupa Birliği Komisyon Başkanı daha bir hafta geçmeden 7 Ekim'den sonra gidip Netanyahu'ya destek açıklaması yapıyor. Adanın güneyinin bu katliamlarda nasıl bir işbirliği yaptıklarını tüm kamuoyu biliyor” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Hakişkıbrıs

HAK-İŞ’ten Onur ve Gurur Duyuyoruz

Genel Kurul’da konuşan KKTC Kamu-Sen Genel Başkanı Metin Atan, 850 bin üyesi bulunan HAK-İŞ Konfederasyonuna bağlı olmaktan büyük onur duyduklarını ifade ederek, “KKTC Kamu-Sen, 850 bin üyesi olan HAK-İŞ Konfederasyonumuza bağlı 20 üye sendikadan birisidir. 24 Mayıs 2024 tarihinde ilk kez KKTC HAK-İŞ Temsilciliği açılmış, iki ülke arasındaki işbirliği ve bağımsızlığı güçlendirme resmiyete dökülmüştür. Bundan onur ve gurur duyduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi.

KKTC’de yaşanan sorunlara da değinen Atan, “Halen ülkemiz topraklarının yabancılara satışı, ülkede önlenemez kayıt dışılık, vergi adaletsizliği, kriminal olaylar, uyuşturucu ve kara para aklama gibi olumsuz durumlar bizleri ve halkımızı zor durumda bırakmaktadır. Hükümetimiz tarafından bu konuda gerekli adımların atılmasını bekliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti bizim olmazsa olmazımızdır. Türkiye, geleceğimizin garantisidir ve güvencesidir. 29. Genel Kurulumuzun hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.